Zoekt en gij zult vinden

Toen ik het vanmiddag nog een keer voorbij zag komen, had ik het niet meer. Al dat mopperen en klagen is niet erg, maar maak het dan niet wereldkundig waardoor je anderen er mee lastig valt. “Nou Timon, je hoeft het niet te lezen. Je kiest er zelf voor.” Dat is niet helemaal waar. Ik heb er niet zelf voor gekozen een stel soepkippen te volgen die niets anders kunnen doen dan klagen over alles wat los en vast zit. Slechts van één van die dingen maak ik mij echt druk. En als je mijn vorige blogs hebt gelezen weet je dat ik er slecht tegen kan dat Recruiters en organisaties zwart worden gemaakt. Dat is/staat niet netjes en het siert je ook niet wanneer je dat doet.

Maargoed, de opmerking waar ik mij erg aan kan storen. “Ik heb op hun verzoek mijn cv verstuurd, maar vervolgens nooit meer wat gehoord” of “Ik heb daar een gesprek gehad met iemand maar heb er nooit meer wat van gehoord”. Wie zeggen dit soort dingen? Juist, de werkzoekenden. Het woordje werkzoekende bestaat uit twee woorden: werk en zoeken. Mijn vader kan altijd mopperen op mijn broer omdat die met zijn neus ‘zoekt’ in de garage naar het een of het ander. Mijn andere broer daarentegen legt spullen opzij en is actief op zoek naar hetgeen wat hij wil vinden. Ik denk wel eens over mijn eerstgenoemde broer: jij wil het volgens mij niet eens vinden of het boeit je niet of je het vindt. Terug naar het de opmerkingen waar ik mij aan kan storen.

Jouw cv en eventueel persoonsprofiel ligt dus bij de Recruiter. Dan ben je inderdaad actief bezig geweest in jouw zoektocht naar een (nieuwe) baan. Alhoewel dit nu niet bepaald veel moeite kost, maar toch; er is actie! Vervolgens wacht je en wacht je en wacht je, zet je een kop koffie en wacht je en wacht je etc. Dit gaat enkele dagen tot weken zo door. Nooit meer wat gehoord van de betreffende Recruiter? Waarom bel of mail je zelf niet dan? Of ga je langs? Blijkbaar wilde je in aanmerking komen voor een baan, daarom stuurde je je cv. Blijkbaar wil je een/de baan toch niet; anders had je er wel achteraan gezeten!

Recruiters zijn net mensen. Dat kunnen we elke week weer lezen in de blogs van Wim. Dus ook zij kunnen zaken vergeten, het te druk hebben etc. 100 cv’s = 100 mensen = 100 persoonlijke mailadressen en telefoonnummers = 100 persoonlijke mailtjes / belletjes. En dat zijn pas de werkzaamheden in de ochtend!

Nee lieve werkzoekende, ook jij hebt een rol te vervullen in dit gehele proces als jij echt een baan wil vinden. Bel ze, mail ze, ga langs, stuur een brief, postduif, maak het zo gek je wil, maar doe iets! Mopperen kunnen we allemaal. En ik weet niet hoe het met jou, beste lezer, zit, maar ik word er moedeloos van elke keer dat geklaag te horen. Ik vind het veel leuk om te lezen dat iemand werk heeft gevonden of iemand de juiste kandidaat heeft geplaatst of er een nieuwe klant is. Positiviteit is aanstekelijk en is veel leuker dan het geklaag. Dus wees actief in je zoektocht naar een (nieuwe) baan en dan kun ook jij iets positiefs de wereld in helpen en mensen zoals ik blij maken.

Timon Rammeloo

Timon Rammeloo werkt als Corporate Recruiter bij een MKB organisatie in de automatisering. Hij schrijf over de onderwerpen welke hij tegekomt in zijn eigen dagelijkse praktijk van werving, selectie, gesprekken, bevindingen e.d.

Timon Rammeloo has 5 posts and counting. See all posts by Timon Rammeloo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.