Wie heeft er toegang tot vacaturesites?

Wat kan er allemaal gebeuren als je als bedrijf slordig om gaat met de toegang van HR informatie systemen (met name SaaS oplossingen) of vacaturesites?

Het Australische bedrijf Border Express ondervond dit doordat een voormalig HR medewerker een advertentie voor een IT Developer iets had aangepast op een vacaturesite. In eerste instantie dacht men aan een hacker van de vacaturesite maar dit bleek niet het geval.

Er werden wat vreemde functie-eisen en selectie procedure toegevoegd aan de originele vacaturetekst zoals “DD Cup breasts, slim waist, tight twat” en “applicants must be prepared to undergo a pre-employment strip search to ensure they meet the requirements of the position“.

Vervelende situatie voor een van de grootste transporteurs met een advertentie op de grootste vacaturesites van het land (SEEK).

Hoe is de toegang en gebruik van HRIS en vacaturesites geregeld bij jouw bedrijf?

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 616 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.