Wie heeft er toegang tot vacaturesites?

Wat kan er allemaal gebeuren als je als bedrijf slordig om gaat met de toegang van HR informatie systemen (met name SaaS oplossingen) of vacaturesites?

Het Australische bedrijf Border Express ondervond dit doordat een voormalig HR medewerker een advertentie voor een IT Developer iets had aangepast op een vacaturesite. In eerste instantie dacht men aan een hacker van de vacaturesite maar dit bleek niet het geval.

Er werden wat vreemde functie-eisen en selectie procedure toegevoegd aan de originele vacaturetekst zoals “DD Cup breasts, slim waist, tight twat” en “applicants must be prepared to undergo a pre-employment strip search to ensure they meet the requirements of the position“.

Vervelende situatie voor een van de grootste transporteurs met een advertentie op de grootste vacaturesites van het land (SEEK).

Hoe is de toegang en gebruik van HRIS en vacaturesites geregeld bij jouw bedrijf?

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.