Wie heeft er toegang tot vacaturesites?

Wat kan er allemaal gebeuren als je als bedrijf slordig om gaat met de toegang van HR informatie systemen (met name SaaS oplossingen) of vacaturesites?

Het Australische bedrijf Border Express ondervond dit doordat een voormalig HR medewerker een advertentie voor een IT Developer iets had aangepast op een vacaturesite. In eerste instantie dacht men aan een hacker van de vacaturesite maar dit bleek niet het geval.

Er werden wat vreemde functie-eisen en selectie procedure toegevoegd aan de originele vacaturetekst zoals “DD Cup breasts, slim waist, tight twat” en “applicants must be prepared to undergo a pre-employment strip search to ensure they meet the requirements of the position“.

Vervelende situatie voor een van de grootste transporteurs met een advertentie op de grootste vacaturesites van het land (SEEK).

Hoe is de toegang en gebruik van HRIS en vacaturesites geregeld bij jouw bedrijf?

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.