Werkgevers benutten de wervingskracht van vacatureteksten minimaal

Tijdens de Vacaturetestdagen 2009 is naar voren gekomen dat veel werkgevers moeite hebben om de wervingskracht van hun vacatureteksten optimaal te benutten. Uren zitten ze te zwoegen op het schrijven van een vacaturetekst, maar na het plaatsen van de tekst op verschillende mediakanalen blijven de reacties uit. Bij veel werkgevers heeft het bereiken van potentiële werknemers de hoogste prioriteit. Men realiseert zich echter nog te weinig dat het bereiken alleen effectief is, wanneer een vacaturetekst wordt gebruikt die inspeelt op de wensen en behoeften van de doelgroep. Het gaat dus niet alleen om het selecteren van de juiste mediakanalen, maar vooral ook om de boodschap die wordt gecommuniceerd.

In 2009 scoorden maar liefst 52% van de onderzochte vacatures een onvoldoende, namelijk een 5.5 of lager. Zo hebben veel werkgever de mogelijkheid niet optimaal benut om de baan en zichzelf te verkopen in de vacaturetekst. Tevens werd in de beoordeelde vacatures te weinig aandacht besteed aan het aanbod dat de kandidaat gedaan wordt en het aanzetten tot solliciteren. Er kan gesteld worden dat werkgevers weinig doen om beoogde kandidaten te verleiden om te solliciteren.

Campaign Group wil in samenwerking met Monsterboard.nl en Hireserve organisaties attenderen op het belang van een goede vacaturetekst. Dat is immers de basis van personeelswerving. Daarom organiseren zij tussen 1 en 24 februari de Vacaturetestdagen 2010. Gedurende deze weken kunnen werkgevers weer kosteloos en geheel vrijblijvend hun vacature laten testen. Vorig jaar maakten ruim 420 organisaties hier gebruik van. Je hebt nog tot 17 februari om je vacature in te sturen.Organisaties die vóór 17 februari hun vacaturetekst uploaden via www.vacaturetestdagen.nl ontvangen op 24 februari kosteloos het beoordelingsrapport.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 622 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.