Top 10 vreemde en moeilijke sollicitatievragen in 2016

“Hoeveel katten zijn er in Nederland?”, “Hoeveel liter verf heb je nodig om een airliner te verven?” en “Hoeveel pingpong ballen passen er in een middelgrote auto?”. Dit is een greep uit de vragen die werkzoekenden kunnen verwachten tijdens hun sollicitatiegesprek dit jaar.

Glassdoor, een vacature- en carrièremarktplaats, kondigt zijn derde jaarlijkse rapport aan met de Top 10 moeilijkste sollicitatievragen voor 2016. Ze hebben duizenden sollicitatievragen doorgeploegd die Nederlandse werkzoekenden gedeeld hebben met Glassdoor het afgelopen jaar, om er zeker van te zijn dat miljoenen potentiële werknemers in Nederland voorbereid zijn op elk mogelijk scenario gedurende het sollicitatieproces.

Het doel: voorbereid zijn op alle mogelijke vragen gedurende het hedendaagse lastige sollicitatieproces, voor alle mogelijke banen.

Top 10 moeilijkste sollicitatievragen in Nederland (2016)

  1. “Waar zou je 10 miljoen in investeren en waarom?” Nuon Manager (Amsterdam).
  2. “Hoeveel liter verf heb je nodig om een airliner te verven?” KPMG Junior Consultant (Amstelveen).
  3. “Waarom zijn putdeksels rond?” Achmea Data Management (Apeldoorn).
  4. “Hoeveel katten zijn er in Nederland?” Accenture Junior Technology Consultant (Amsterdam).
  5. “Kies één van de afbeeldingen (variërend van een brug of ballerina’s tot een auto besmeurd met modder) en vertel waarom.” Koning & Hartman Young Professional (Delft).
  6. “Hoeveel manieren kun je je bedenken om een naald in een hooiberg te vinden?” Cloudreach Cloud Systems Engineer (Amsterdam).
  7. “Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?” IFS Junior Software Consultant (Eindhoven).
  8. “Hoeveel pingpong ballen passen er in een middelgrote auto?” De Kleine Consultant Consultant (Amsterdam).
  9. “Hoe zou jij uitbreiden in een stad waar het werkloosheidspercentage meer dan 25% is?” Abercrombie & Fitch District Manager (Amsterdam).
  10. “Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen?” Google Industry Head (Amsterdam).

Bekijk alle zes Glassdoor lijsten met de Top 10 Moeilijkste Sollicitatievragen voor 2016, per land:

Sollicitanten moeten voorbereid zijn op het beantwoorden van alle mogelijke vragen. Vandaar dat Glassdoor ook een lijst heeft samengesteld met de meest voorkomende sollicitatievragen.

TOT SLOT

Methodologie: Glassdoor evalueert alle goedgekeurde sollicitatievragen die de afgelopen 12 maanden door werkzoekenden gedeeld zijn op Glassdoor. Bij het samenstellen van deze lijst, houden wij rekening met community feedback (zoals bijvoorbeeld het taggen van vragen als ‘brainteaser’) om zodoende met een lijst te komen die bestaat uit diverse vragen waarmee werkzoekenden een beter idee krijgen wat zij kunnen verwachten tijdens hun sollicitatiegesprek. Deze top 10 is een greep uit de vragen.

Tip: Hoe ga je om met slechte sollicitatievragen als sollicitant? Lees het op Recruit2.nl.

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.