Top 15 actiefste recruitmentpagina’s op Facebook

De populariteit van werkenbij-pagina’s op Facebook neemt toe. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd voor Werf&, het vakmagazine voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. De Facebook pagina ‘Kom bij de Politie‘ is in Nederland veruit het populairst en heeft ruim 10.000 fans.

Stijgende populariteit

Vandaag verschijnt Werf& met hierin het artikel “Facebook als gat in de markt”. Hierin komen professionals aan het woord over de zin en onzin van de recruitment impact van Facebook. In Nederland kan je nog steeds behoorlijk kan opvallen als je als werkgever actief bent op Facebook om mensen te werven. Er zijn nog niet zo gek veel organisaties die een Facebook pagina hebben ingericht die volledig losstaat van de corporate site. Maar de populariteit stijgt snel. Waren er in 2011 nog maar 11 werkenbij-pagina’s te vinden op Facebook, in 2012 waren dat er 52 en in januari 2013 alweer 78. “Steeds meer organisaties ontdekken dat op Facebook kansen liggen, aldus Leon Buijsman, oprichter van Hireserve. Je moet kandidaten dáár bereiken waar ze zijn. Dus waarom zou je op je bedrijfspagina op Facebook geen vacatures aanbieden?”

Top 15 recruitmentpagina’s op Facebook

Een goed voorbeeld van een organisatie die daar optimaal gebruik van maakt, is de Politie. De Facebook pagina ‘Kom bij de Politie‘ heeft al ruim 10.000 fans, die samen maandelijks zo’n 1.000 reacties achterlaten. Verder is de Facebookpagina van Open armen, die het werken in de zorg promoot, heel actief.

De meest actieve recruitment / werkenbij pagina’s op Facebook (top 15 van 93):

Top 10 Facebook recruitmentsites 2013

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.