Top 10 best beoordeelde bedrijven in Nederland

Welke beoordeling geven (oud-)medewerkers aan hun werkgever? Vacature- en carrièremarktplaats Glassdoor presenteert de Top 10 best beoordeelde bedrijven in Nederland. De top 3 (Heineken, NS en Sogeti) zijn stuk voor stuk trots op hun ranking en benoemen ieder een aparte succesfactor voor dit resultaat.

Genieten, verantwoordelijkheid en initiatief

De drie hoogst genoteerde bedrijven ontlopen elkaar nauwelijks. De verschillen worden ver achter de komma pas zichtbaar. Zelf hebben de bedrijven inzichtelijk waarom ze tot de toppers behoren. Heineken benoemt de kernwaarde ‘genieten’ als onderscheidende factor. NS bevestigt de reviews van medewerkers dat verantwoordelijkheid een belangrijke rol speelt binnen de organisatie. Sogeti vindt het belangrijk dat haar mensen zich blijven ontwikkelen, biedt hier mogelijkheden voor en verwacht dat de medewerkers initiatief blijven tonen.

Plaats Bedrijf Beoordeling
1 Heineken 4.4 Lees de beoordelingen
2 Nederlandse Spoorwegen 4.4 Lees de beoordelingen
3 Sogeti 4.4 Lees de beoordelingen
4 KLM 4.3 Lees de beoordelingen
5 Vodafone 4.3 Lees de beoordelingen
6 KPN 4.3 Lees de beoordelingen
7 Quintiq 4.3 Lees de beoordelingen
8 Ziggo 4.2 Lees de beoordelingen
9 Starbucks 4.1 Lees de beoordelingen
10 ASML 4.1 Lees de beoordelingen

Gemiddelde beoordeling op 5-puntsschaal (afgerond op één decimaal achter de komma) op basis van ruim 35.000 Nederlandse reviews, d.d. 16 november 2015. Alleen bedrijven met minimaal 25 reviews zijn opgenomen in de lijst.

‘Genieten’ als kernwaarde bij Heineken

Heineken is trots op het mooie resultaat. “Dat sollicitanten en (oud)werknemers ons een hoge beoordeling geven als (toekomstig) werkgever is voor ons een mooi compliment. Dit toont aan onze continue aandacht op gebied van goed werkgeverschap zeer gewaardeerd wordt. Samen met ongeveer 3.000 medewerkers in Nederland houden wij onze kernwaarden in stand: Genieten van het Leven, Passie voor Kwaliteit, Respect voor Mens en Planeet en Merken waar Iedereen van Houdt. Wij zijn waarschijnlijk het enige bedrijf ter wereld waar ‘genieten’ onderdeel uitmaakt van de kernwaarden. Dit is dan ook sleutel voor ons succes als werkgever; trotse, betrokken werknemers die genieten van het leven!”

Verantwoordelijk, vrijheid en waardering bij NS

NS is blij met de stelling van een van de medewerkers in een review op Glassdoor, dat het bij NS draait om verantwoordelijkheid, vrijheid en waardering. “Dagelijks brengen wij meer dan een miljoen reizigers naar hun bestemming. Dat is een verantwoordelijkheid die wij samen dragen, maar waarin onze medewerkers ook de vrijheid hebben om tot de beste producten en diensten te komen. We vinden het vanzelfsprekend dat we de arbeidsvoorwaarden voor onze medewerkers goed hebben geregeld, en een zo goed mogelijke balans tussen werk en privé maakt daar deel van uit.”

Sogeti: initiatief nemen is belangrijk

Nummer 3 in de ranking Sogeti is trots op haar beoordeling. “Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en bieden daarvoor veel mogelijkheden, aangevuld met uitdagende opdrachten. We verwachten wel dat medewerkers zelf het initiatief blijven nemen voor hun eigen employability. Young Professionals starten hun opleidingstraject met een twee maanden durende opleiding waarvan drie weken op de Ohio University. Toppers komen in aanmerking voor één van onze speciale talentenprogramma´s. Zo werkt Sogeti aan vakontwikkeling, managementcontinuïteit, leiderschap en aan binding.”

Social media heeft geen invloed op beoordeling

Hoewel bedrijven als de NS, Vodafone, KPN en Ziggo het op social media vaak zwaar te verduren hebben, beoordelen de medewerkers hun organisatie nog steeds erg goed. De NS staat op plaats 2, Vodafone, KPN en Ziggo bezetten respectievelijk plaats 5, 6 en 8 in de top 10.

  1. Heineken

Beoordeling: 4.4

“Leuke werk-attitude. Gevoel van “wij zijn een team” is duidelijk aanwezig. Aandacht voor een schone werkomgeving staat hoog in het vaandel. Wederzijds respect. Voorkomen van eenzijdig en saai werk. Aandacht hebben voor de persoon in kwestie, dus niet alleen werk-gerelateerde zaken onderling bespreken.” – Assistent Chef (Zoetermeer)

  1. Nederlandse Spoorwegen

Beoordeling: 4.4

“Een geweldig bedrijf met hele fijne collega’s. Salaris is goed en altijd op tijd binnen. Het is jammer dat mijn welverdiende pensioen leeftijd in zicht is. Want ik heb al ruim 36 jaar veel plezier in mijn werk en het contact met de reizigers.” – Hoofdconducteur (Utrecht)

  1. Sogeti

Beoordeling: 4.4

“Sogeti is een eerlijke en open werkgever. Altijd voldoende kansen en als je zelf initiatief neemt is eigenlijk alles mogelijk. Verder weet Sogeti op verrassende momenten te waarderen. Zo kreeg ik gisteren een financiële pluim uitgereikt voor mijn inzet en doorzettingsvermogen bij een opdracht.” – Projectmanager (Vianen)

  1. KLM

Beoordeling: 4.3

“Ik mag deel uitmaken van een prachtig stuk vaderlandgeschiedenis en van Neerlands Koninklijke Trots. Ik voel mij een bevoorrecht mens en draag mijn beroepsplezier met trots uit. KLM is een sociaal werkgever en ik heb na 30 jaar de hele wereld gezien. Ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn keuze voor KLM als werkgever.” – Senior Purser (Schiphol)

  1. Vodafone

Beoordeling: 4.3

“Goede werksfeer, vlotte bedrijfsomgeving, prachtig hoofdkantoor. Informele sfeer, management is goed benaderbaar en doet niet uit de hoogte. Veel carriéremogelijkheden.” – Accountmanager (Hoogeveen)

  1. KPN

Beoordeling: 4.3

“Als medewerker voor de zakelijke markt ben je veel in contact met (zakelijke) klanten. Je hebt de vrijheid om veel voor een klant te doen. Rooster en indeling is ook erg fijn; er werkt genoeg man dus kan jij een keer niet werken kan je zo met een ander ruilen. Binnen KPN zijn er veel doorgroei mogelijkheden.” – Medewerker klantenservice (Rotterdam)

  1. Quintiq

Beoordeling: 4.3

“Leuke, enthousiaste en gedreven collega’s. Oplossen van de moeilijkste logistieke puzzels voor de grootste spelers ter wereld. Dynamische en motiverende omgeving.” – Consultant (Den Bosch)

  1. Ziggo

Beoordeling: 4.2

“Goede work life balance. Overal binnen Ziggo is het flexwerken dus je kunt je eigen tijd en werkplek indelen wat heel erg fijn is. Daarnaast zijn de mensen erg open en heerst er een positieve werksfeer. Men werkt graag met elkaar samen om opdrachten tot een goed einde te brengen.” – Online Specialist (Utrecht)

  1. Starbucks

Beoordeling: 4.1

“Goede sfeer, fijne collega’s en leuke werkzaamheden. Veel oog voor kwaliteit in training en werk. Er wordt niet gekeken op een euro.” – Shift Supervisor (Schiphol)

  1. ASML

Beoordeling: 4.1

“Je werkt met de nieuwste technieken die er zijn. ASML is een innoverend bedrijf om bij te werken.” – Competence Engineer (Veldhoven)

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.