Sources of Hire 2010 report

Ik had het vorige week al aangekondigd in het artikel over effectieve wervingskanalen in 1997. Vanaf vandaag is de jaarlijkse CareerXroads – Sources Of Hire weer beschikbaar met de resultaten van het (Noord-Amerikaanse) onerzoek onder 41 bedrijven met 7.500 tot 75.000 medewerkers o.b.v. 176.000 hires.

De highlights zijn samengevat in de volgende presentatie:

[slideshare id=3210679&doc=sourcesofhire2010-100217141734-phpapp02]

Na interne kandidaten is de belangrijkste externe bron opnieuw referrals (via-via werving) met 26,7% van alle hires. Dit is al jaren zo dus weinig verassend nieuws hier. Wel opvallend is dat 60% van alle ‘Social Media’ Hires komt van LinkedIn. Het volledige rapport is te verkrijgen via de website van CareerXroads.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.