Solliciteren met je LinkedIn profiel in Facebook

Gisteren heb ik tijdens #DWW12 een tweetal workshops gegeven over Facebook, het belangrijkste arbeidsmarktcommunicatie platform . Het was de eerste workshop van dit vakevent dat volledig volgeboekt was dus de interesse was groot bij recruiters en arbeidsmarktcommunicatiespecialisten.

Mijn eerste boodschap deze middag was dat recruitmentsites in de toekomst niet meer nodig zijn. Het waarom zal ik delen in een volgende blog-posting voor iedereen die er niet bij kon zijn. Ik wil hier alvast enkele best-practices delen van Facebook pagina’s die recruitment of arbeidsmarktcommunicatie-doelstellingen van organisaties uitstekend ondersteunen.

De Werken-Bij Facebookpagina van Qpark bijvoorbeeld waarmee men 80% van alle vacatures voor parkeerbeheerders invult! Bezoek hun Facebookpagina maar eens en kijk hoe zij de interactie opzoeken met hun doelgroep.

Op de website http://www.socialrecruitmentmonitor.nl/ vind je nog meer corporate Werken-Bij Facebook pagina’s gerangschikt op activiteit en engagement. Volgens de initiatiefnemers van deze tool kunnen “Nederlandse werkgevers zelf zien hoe zij het op social media doen ten opzichte van hun concurrenten op de arbeidsmarkt. Voor het eerst kunnen werkgevers nu precies vaststellen hoe hun activiteiten op social media zich verhouden tot andere werkgevers. Ook biedt de monitor een overzicht en vergelijking met andere werkgevers in likes, postings, comments en shares en een aantal andere gewogen variabelen.”

Een ander goed voorbeeld van arbeidsmarktcommunicatie met je doelgroep is de Facebook pagina KPMG Scriptie Coach met 2600 likes. Via deze Facebookpagina worden er scriptie tips, advies, ontspanning en inspiratie gegeven. Het dient ter voorbereiding op scriptiestages bij KPMG.

De laatste best-practice die ik wil delen hier maakt goed gebruik van een Vacature-tab in een Facebookpagina. Dit voorbeeld komt van SRES, een Amsterdams Executive Search bureau en recruitmentsoftware leverancier. Via hun Facebookpagina-tab SRES vacancies kun je zoeken en solliciteren op vacatures. Niet alleen is hun gehele Facebook pagina geoptimaliseerd voor dit platform maar ze bieden sollicitanten ook de mogelijkheid om te solliciteren met een LinkedIn profiel in Facebook. Niet alleen is een recruitmentsite niet meer nodig maar ook een Word-CV niet. Ik vind dat helemaal geweldig!

Zo hoort het.

Tip: op 12 februari 2013 geef ik weer een eendaagse masterclass ‘Recruitment via Facebook

 

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

5 gedachten over “Solliciteren met je LinkedIn profiel in Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.