Sollicitaties per HR vacature stijgen met 27%!

Naar aanleiding van onze eerder geschreven artikelen over het aantal sollicitaties per vacature op marketing en administratief gebied, kregen we het verzoek te kijken naar de ontwikkeling van deze cijfers bij HR vacatures. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal sollicitaties per HR vacature in 2012 met 27 procent gestegen is ten opzichte van 2011.

Adver-Online heeft gekeken naar zo’n 400 HR vacatures en het aantal sollicitaties dat hierop binnenkwam. Uit deze cijfers bleek dat er in 2011 gemiddeld 44 sollicitaties per HR vacature binnen zijn gekomen. In 2012 is dit aantal met 27 procent gestegen naar 56 sollicitaties per vacature. Deze stijging is te verklaren door de combinatie van het stijgende aantal werkzoekenden (20 procent stijging in 2012 volgens het UWV) en de daling van het aantal HR vacatures (16,2 procent daling volgens onderzoek van Jobfeed onder ruim 57.000 vacature-uitingen per week).

Bij de HR vacatures is de ontwikkeling van het gevraagde niveau opvallend te noemen. In 2011 werd in 31 procent van de vacatures HBO niveau of hoger gevraagd. In 2012 is dit percentage gedaald naar slechts 15 procent.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.