Profielgegevens van sociale netwerken nu met telefoonnummer

123people.nl en DeTelefoongids.nl koppelen gegevens

123people en De Telefoongids BV koppelen hun diensten en maken het makkelijker om online profielgegevens via 123people en direct bijbehorende telefoonnummers via De Telefoongids BV te zoeken en vinden. Hiermee springen zij in op de toenemende populariteit van het vinden van vrienden, zakelijke contacten of familieleden via online media.

De nieuwe samenwerking tussen www.123people.nl en www.detelefoongids.nl biedt de internetgebruiker aanvullende mogelijkheden om personen mee te zoeken en vinden. Via een zoekopdracht naar een voor- en achternaam op 123people worden nu zowel – publiek zichtbare – profielen op sociale netwerken, alsook weblinks, foto’s en e-mailadressen, en nu ook telefoonnummers getoond die mogelijk behoren tot de gezochte persoon.

Maar liefst negen miljoen Nederlanders zijn actief op sociale netwerken (79 procent van de online populatie*) en inmiddels is zo’n dertig procent van de zoekopdrachten op het web gericht op het vinden van (namen van) personen. Met het toenemende gebruik van sociale media zoals blogs, Twitter en online netwerken zoals Hyves, LinkedIn en Facebook worden deze media steeds vaker ingezet om personen te zoeken.

De online samenwerking komt niet alleen reguliere internetgebruikers ten goede,ook iPhone-gebruikers kunnen voortaan via de iPhone-applicatie van 123people vanuit de zoekresultaten bij De Telefoongids & Gouden Gids contact opnemen met hun vrienden, zakelijke contacten of familieleden.

(*=onderzoek InSites Consulting)

Ander nieuws is dat 123people is gekocht door PageJaunes Group, een van de grootste advertentienetwerken van de wereld.

Bron: 123people.nl

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 622 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.