Primeur! Solliciteren met je LinkedIn profiel

CV overbodig bij online solliciteren

Leverancier van werving en selectiesoftware OTYS Recruiting Technology is de eerste speler op deze markt die een cv koppeling met LinkedIn heeft ontwikkeld. Werkzoekend Nederland kan vanaf nu online solliciteren met hun LinkedIn profiel. Zo wordt het voor werkzoekenden nog eenvoudiger en laagdrempeliger om zich online in te schrijven bij bureaus en te solliciteren op vacatures. Recruiters met een OTYS website hebben hiermee de primeur op de koppeling met een wereldwijd leidend social network.

LinkedIn profiel als cv

LinkedIn.com, het snelstgroeiende zakelijke social network (één nieuwe gebruiker per seconde), is op veel facetten bijzonder waardevol voor werkzoekenden. Ook wervende bedrijven zien het voordeel van LinkedIn. Jorrit Blok, CEO & Founder van OTYS: “LinkedIn draagt al langer bij aan het vinden van goede kandidaten. Het profiel van mensen op LinkedIn heeft alles om als echt een cv te kunnen gebruiken; gegevens, werkervaring, opleiding en natuurlijk de referenties. Waarom deze dan niet naar buiten toe dragen als hulpmiddel om mee te solliciteren?”

De eerste reacties van sollicitanten op de mogelijkheid zijn positief. Zo wordt een LinkedIn profiel gezien als actueler en uitgebreider dan een gebruikelijk cv. Ook de tijdsbesparing ten opzichte van het opstellen, bijwerken en opmaken van het gebruikelijke statische document zien de eerste LinkedIn sollicitanten als een vooruitgang in hun zoektocht naar een baan.

Automatische cv Extractie

De websites van werving- en selectie bureaus en recruiters zijn veelal voorzien van inschrijf- en solliciteer mogelijkheden. Door de extractie technologie van OTYS partner, Textkernel, konden kandidaten hun .doc of .pdf cv al gebruiken om de online gegevensvelden snel automatisch in te vullen. Naast dit gebruikelijke cv kan nu ook het LinkedIn profiel daarvoor gebruikt worden. OTYS Recruiting Technology is daarmee de eerste software dienstverlener die dit mogelijk maakt voor haar klanten en daarmee ook voor werkzoekenden.

Social Networks steeds belangrijker voor de arbeidsmarkt

Door technologische ontwikkelingen wordt de wereld steeds kleiner. Dit is ook terug te zien in de arbeidsmarkt. Recruiters kijken vaker online voor die ene geschikte kandidaat voor een vacature. Ook werkzoekenden gebruiken social networks steeds vaker om te solliciteren bij bedrijven. Jacco Valkenburg, LinkedIn goeroe en schrijver van onder andere het boek ‘Solliciteren via LinkedIn’: “Netwerken is de meest effectieve manier om een baan of opdracht te vinden. Dat werkzoekenden nu ook met hun LinkedIn profiel kunnen solliciteren is een geweldige ontwikkeling op het gebied van recruitment via social media!”

Vanaf vandaag is de technologie voor iedereen in arbeidsbemiddeling beschikbaar.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

6 gedachten over “Primeur! Solliciteren met je LinkedIn profiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.