Personeel vind je in 2013 via Facebook

Bedrijven maken te weinig gebruik van Facebook voor het werven van personeel. Een gemiste kans, omdat steeds meer werkzoekenden zoeken een baan via Facebook. Yoomy lanceert daarom nu de Facebook Vacature App.  Met deze App kunnen organisaties hun vacatures overzichtelijke presenteren op hun Facebookpagina. Vacatures kunnen bovendien direct gedeeld worden met het netwerk via de overige Social Media. Recruitment via Social Media wordt hiermee nog makkelijker.

Social recruitment 
Met ruim zeven miljoen actieve gebruikers is Facebook een enorme bron voor recruitment om uit te putten. Uit onderzoek blijkt dat 41% van de werkzoekenden in de Generatie Y een baan zoekt via Facebook (bron: Studentenwerk & TNS NIPO, 2012). Deze toekomstige werknemers vormen een belangrijke doelgroep die zich prima via Facebook laat werven, maar in mindere mate is te vinden op kanalen als Linkedin of Twitter. ‘Omdat wij een aanhoudende groei voorzien van Recruitment activiteiten via Facebook hebben wij hiervoor een App ontwikkeld’, aldus Yoomy Directeur Petrouska van Loon.

Netwerk gebruiken
‘Opvallend is de groei van Facebook als oriëntatiebron voor werkzoekenden, temeer omdat de aanwezigheid van het bedrijfsleven op dit platform nog zeer gering is. Terwijl je zo mooi het netwerk rondom je organisatie kan betrekken in het vinden van de juiste mensen. Een veelgehoorde opmerking is dat er ‘alleen’ vrienden, familie of collega’s zijn die de Facebook bedrijfspagina volgen. Juist dan is er genoeg reden om onder deze ambassadeurs, de vacatures te presenteren. Er is vast iemand in het netwerk van je ‘Likes’ die een baan zoekt’,  aldus Van Loon.

Enexis
De Facebook Vacature App is onlangs succesvol geïntegreerd op de Facebookpagina van o.a. Enexis, winnaar van de award voor de beste sollicitatie-ervaring van 2012. Maarten Thijssen, Senior Corporate Recruiter bij Enexis: “Wij hebben de App van Yoomy volledig in onze huisstijl geïntegreerd op de Facebookpagina. Alle vacatures zijn nu toegankelijk voor het netwerk van Enexis. Deze Vacature App is daarmee een prachtige aanvulling op onze Social Recruitment strategie”.

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.