Part-time vacatures bedragen 29% van alle online vacatures

Part-time vacatures bedragen circa 29% van alle online vacatures geplaatst in Nederland dit jaar. Dat is bijna het dubbele percentage van part-time banen aangeboden in Frankrijk (14,2%) en Duitsland (16,2). Dat blijkt uit onderzoek van Jobfeed, de analytics tool voor de arbeidsmarkt die vacatures uit duizenden bronnen in Nederland, Duitsland en Frankrijk aggregeert en uitvoerig analyseert.

Part-time vacatures per beroepsklasse

Het aandeel vacatures dat part-time wordt aangeboden, verschilt flink van de ene tot de andere beroepsklasse. In Gezondheidszorg en Horeca bijvoorbeeld, worden veel meer vacatures part-time aangeboden dan in Engineering of Productie. De afbeelding hieronder toont het percentage van de vacatures in de grootste beroepsklassen in Nederland, Duitsland en Frankrijk dat part-time wordt aangeboden.

Klik om te vergroten

Het percentage van de vacatures, geplaatst tussen 1 januari en 30 april 2014, dat (de mogelijkheid tot) part-time (≤32 uur per week) werken aanbiedt, uitgesplitst over de grootste beroepsklassen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Bron: Jobfeed

Meeste part-time vacatures in Gezondheidszorg

Gekeken over de drie landen heen is Gezondheidszorg de grootste aanbieder van part-time vacatures. Deze beroepsklasse biedt maarliefst 17,5% van alle part-time vacatures in Frankrijk en 15,3% in Duitsland. Hoewel meer dan 50% van de gezondheidzorgvacatures in Nederland part-time werden aangeboden, is dit niet de beroepsklasse met de meeste part-time vacatures. Verkoop en Handel gaat hier overeen met 14,1% van alle part-time vacatures geplaatst in 2014.

Klik om te vergroten

De tien beroepsklassen met de meeste part-time vacatures, geplaatst tussen 1 januari en 30 april 2014 in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Bron: Jobfeed.

Bronvermelding
Bovenstaande ranglijst is gemaakt op basis van cijfers uit Jobfeed. Jobfeed is de analysetool voor de arbeidsmarkt die alle online vacatures in Nederland, Duitsland en Frankrijk verzamelt, categoriseert en omzet naar doorzoekbare data. Jobfeed is een product van Textkernel BV, technologieleverancier van meertalige cv parsing en semantische zoek & match-software.

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.