Monsterboard.nl en QR Codes

Een QR (Quick Response) code is een soort barcode waarmee informatie te openen is met een mobiel apparaat. Je kunt bijvoorbeeld een QR code maken van de link (URL) naar een vacature. Deze code kun je vervolgens printen of bewaren in MS Word. Monsterboard maak het sinds deze maand heel eenvoudig voor hun klanten om een QR Code aan te maken en deze te plaatsen op een bedrijfswinkelruit of een andere plaats waar je werkzoekenden wilt bereiken. Met een klik wordt een QR code gegenereerd na het plaatsen van een vacature.

Werkzoekenden kunnen Monsterboard QR codes vervolgens scannen met een scan app op hun smartphone om meer te weten te komen over de vacature. Na het scannen van de code wordt de gebruiker naar de Monster mobiele app gebracht (mocht deze geïnstalleerd zijn op het apparaat) of naar de monsterboard.nl website om te solliciteren op een specifieke vacature of om alle vacatures van uw bedrijf te bekijken.

Ik ben benieuwd als je hier al gebruik van hebt gemaakt. Laat het even weten in een reactie hieronder!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 622 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Monsterboard.nl en QR Codes

 • 23/07/2011 om 15:05
  Permalink

  Ja, sinds eind 2010 maakt VerkopersCafe.nl gebruik van de QR-code:

  A. Visitekaartjes
  Op onze visitekaartjes staat -uiteraard- de QR-code, en als je die scant met je QR-reader, dan ga je meteen naar onze website http://www.verkoperscafe.nl.

  De website bestaat uit 2 versies:

  -de gewone desktop-versie en
  -een speciale Mobiele website (zogeheten M-site, een soort App, maar hij is geschikt voor ALLE Samrtphones: Iphone, Blackberry en Android!
  Voordeel van onze mobiele website is dat de vacatures veel beter leesbaar zijn dan wanneer je een normale website moet zien te lezen op een Smartphone.

  B. Nieuw >> M-Vacatures
  Tevens hebben wij binnenkort een nieuwe tool waarmee voor een vacature een glasheldere en zeer goed leesbare M-site presentatie van een vacature te maken is in combinatie met een QR-code. Wij lezen de vacatureinformatie in, voegen foto’s of film toe, en vervolgens wordt een QR-code gemaakt, alsmede links ten behoeve van de Social Media (Twitter, Hyves, LinkedIn, FourSquare). Zo ontstaat een ‘gelikte’ presentatie:

  -Mobiele (mini)website van de vacature (desgewenst inclusief zoeksysteem);
  -met complete beschrijving van de functie, de organisatie, het team e.d. in één template;
  -met op maat gemaakte foto- of videopresentatie met achtergrondmuziek.

  De presentaties is te gebruiken op (1) uw eigen website, maar kan ook gebruikt worden in combinatie met (2) adverteren en/of (3) social media:

  -adverteren in (vak)bladen/kranten met QR code + M-presentatie geeft meer informatie en beleving (functie + organisatie);
  -ook op locatie (prikborden, etalage uitzendbureau, display tankstation/restaurant, achter op de auto etc.) is de vacaturepresentatie voor iedereen opvraagbaar;
  -adverteren wordt meetbaar. Middels de statistieken kunt u nu zien welke bladen en reclamelocaties het beste werken!
  -tussentijdse update is mogelijk;
  -Google Maps (kaart) per vacature opvraagbaar;
  -gratis doorplaatsing per vacature naar uw eigen Twitter pagina via tweets;
  -gratis doorplaatsing naar uw eigen Youtube channel
  -gratis doorplaatsing naar uw eigen pagina/groep op Facebook, Hyves, LinkedIn e.d.;
  -door unieke QR code + numerieke code per vacature ontstaan overzichtelijke statistieken per vacature of van het totaal/campagne.

  Momenteel draaien wij proef met het systeem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.