Monsterboard lanceert eerste iPad Recruitment App (Review)

Al enige maanden geleden had ik vernomen dat Monsterboard met een iPad App zou komen. Als enthousiast iPad gebruiker en liefhebber van gadgets was ik erg benieuwd naar deze App. De mogelijkheid om een sneak preview van deze iPad te zien en te testen op uitnodiging van Monsterboard vorige week liet ik dan ook niet aan me voorbij gaan. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen en op dit blog zie je de eerste screenshots en lees je mijn bevindingen!

Wat zijn de belangrijkste functies?

 • Zoek, bekijk en reageer op vacatures
 • Log in op je Monster account en beheer je CV’s, sollicitatiebrieven, vacatures en meer
 • Zoek banen in jouw directe omgeving met het ingebouwde GPS systeem
 • Bewaar interessante vacatures
 • Bewaar je zoekacties en ontvang voor jouw interessante vacatures direct via de mail

Het opstarten van de App kost een paar seconden waarna je de mogelijkheid krijgt om in te loggen met je Monsterboard account gegevens. Je kunt deze stap overslaan maar dan zijn de mogelijkheden zeer beperkt. Je kunt dan alleen zoeken naar banen. Dus houd je login gegevens bij de hand want je hebt ze nodig!

Vervolgens krijg je een welkomstscherm te zien met een korte uitleg van de opties:

Goed, dat geloven we wel. Snel door naar het volgende scherm waar de mogelijkheden duidelijk worden voor werkzoekenden:

 1. Zoek een baan
 2. Bewaarde zoekacties
 3. Bewaarde vacatures
 4. Mijn sollicitaties
 5. Mijn CV’s
 6. Sollicitatiebrieven
 7. Instellingen

Slechts een functionaliteit is beschikbaar, ‘Zoek een baan‘, voor niet-geregistreerde gebruikers. Voor alle andere functionaliteit is een account nodig. Gelukkig worden al je acties die je verricht op de iPad wel bewaard in je online account. Laten we beginnen met de eerste stap in het proces. Eens even kijken of ik mijn vacatures bij Canon Europe snel kan vinden via de App en hoe de zoekresultaten getoond worden.

Dat gaat lekker snel en de eerste regels van de vacaturetekst worden getoond samen met de publicatiedatum, bedrijfsnaam en locatie. Er wordt in het scherm van de zoekresultaten een filter optie gegeven om verder te verfijnen en er is tevens een optie om de zoekactie op te slaan in je account. Prima! Eens even kijken hoe mijn vacatures gepresenteerd worden…

He, wat is dat? Mijn vacature is helemaal gestript van alle opmaak. De Canon huisstijl is weg maar opvallender is dat de tekst geen opmaak heeft en er zelfs foutcodes zichtbaar zijn (Normal 0 False, etc). Opsommingstekens zijn weg, geen vette tekst en tekst met hyperlinks zijn compleet verdwenen. De vacaturetekst is nu een grote brei geworden van platte tekst. Daar word ik niet blij van. Links naar de Canon bedrijfspresentatie zijn ook niet meegenomen en in deze vacature is de locatie niet te tonen in Google Maps (dit was wel mogelijk in een vacature van Monsterboard zelf). Tja, dat stelt toch wel teleur. Geen kudos voor de platte (tekst) presentatie van mijn vacature.

Dan gaan we maar eens verder met het onderzoek en gaan we sollicteren op deze fantastische vacature.

Helaas. Dat gaat niet in dit geval. Ik maak gebruik van hun splinternieuwe functionaliteit om bezoekers direct naar mijn ATS te leiden en deze iPad App kan, net als bij de iPhone App, alleen sollicitaties via email afleveren door gebruik te maken van de informatie (opgeslagen CV’s en sollicitatiebrieven) in het account van de gebruiker. Einde oefening dus en beetje teleurgesteld ga ik weer naar huis.

De Monsterboard iPad App (download hier) doet wat er verwacht mag worden; snel, overal en altijd vacatures van Monsterboard doorzoekbaar maken maar had toch stiekem gehoopt op meer spannende functionaliteit en een betere ervaring voor de gebruiker. Nou ja, de eerste lokale versies gaan vandaag live in de meeste Europese landen en laten we hopen dat men bij Monster deze iPad blijft doorontwikkelen. Hun iPhone App wordt momenteel 1.000 keer gedownload per week dus er is zeker interesse van werkzoekenden voor deze mobiele recruitment applicaties.

Vacature met Geo-locatie op de iPad App:

@jaccov

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 622 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Eén gedachte over “Monsterboard lanceert eerste iPad Recruitment App (Review)

 • Pingback:Monsterboard.nl nu ook op je Android « Recruiting Roundtable Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.