Monsterboard lanceert 6Sense semantische zoektechnologie in Nederland

Monsterboard.nl lanceerde deze maand haar 6Sense® semantische zoektechnologie voor Power CV Search in Nederland. De 6Sense semantische zoektechnologie, sinds 2009 in de VS beschikbaar, helpt recruiters bij het vinden van de meest nauwkeurige match waar traditionele zoeksystemen hier minder goed in slagen. De technologie is een grote stap voorwaarts omdat het zorgt voor betere en nauwkeurige matches tussen werkgever en kandidaten.

Power CV Search met 6Sense semantische zoektechnologie stelt werkgevers in staat de meest geschikte kandidaten sneller te vinden. Power CV Search analyseert CV’s, beoordeelt vaardigheden en begrijpt de individuele context van een CV in slechts enkele seconden. Semantische zoektechnologie gaat veel verder dan zoeken via traditionele trefwoorden. 6Sense bespaart tijd en verhoogt de productiviteit. Recruiters kunnen in minder tijd goed geïnformeerde wervingsbeslissingen nemen en hebben sneller toegang tot beter gekwalificeerde kandidaten.

Een groot voordeel van Power CV Search met 6Sense technologie is dat recruiters geen complexe Boolean zoektermen meer in hoeven voeren, maar slechts enkele eenvoudige velden invullen en dan meteen de resultaten zien. Power CV Search maakt het ook mogelijk voor werkgevers om kandidaten op belangrijke details als werkervaring en opleidingsniveau in een oogopslag met elkaar te kunnen vergelijken.

“Het nauwkeurig en snel zoeken naar het allerbeste talent is van groot belang voor recruitmentafdelingen, die vaak onder druk staan. Met Power CV Search maken we de match tussen werkgever en werknemer eenvoudig en preciezer. Uit de testfase van een half jaar is gebleken dat recruiters onder de indruk waren van de resultaten”, aldus Rikke Wivel, senior marketing director Monster Worldwide.

Bulent Ozkent, Hoofd werving en selectie van Politie Amsterdam:
“De matches zijn kwalitatief beter en de zoekresultaten sluiten beter aan. Je krijgt in één oogopslag meerdere profielen te zien die je met elkaar kunt vergelijken. Dat maakt het werken efficiënter.”

Over 6Sense van Monsterboard

De zoektechnologie 6Sense, voor het eerst geïntroduceerd in de VS in 2009, wordt ondersteund door een zeer uitgebreide dynamische kennisdatabase. 6Sense herkent synoniemen (verpleegster en zuster), veelgemaakte typefouten en relevantie van ervaring (recente ervaring geeft een hogere score). Om de terminologie zo actueel mogelijk te houden werkt Monsterboard de kennisdatabase regelmatig bij met termen die voorkomen in vacatures, CV’s en zoekopdrachten. Werkzoekenden kunnen met 6Sense beter zoeken in de database van Monsterboard. Hierdoor wordt tijd bespaard en vinden zij sneller de best passende vacatures.

 

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Eén gedachte over “Monsterboard lanceert 6Sense semantische zoektechnologie in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.