Literatuurtips voor Recruiters

Geïnspireerd op een discussie en bijdragen van Loopbaanadviseurs in de LinkedIn groep “Loopbaan professionals en carrière coaches” doe ik een oproep om een lijst samen te stellen met interessante boeken over werving, selectie, HRM of arbeidsmarktcommunicatie. Plaats een reactie hieronder met jouw literatuurtip! Welke boeken raad jij andere Recruiters aan om te lezen?

Laat ik aftrappen met een lijstje te publiceren van de 5 bestverkochte boeken via Managementboek.nl (rubriek Werving):

‘Recruitment via LinkedIn’ is een praktisch en efficiënt handboek voor HR-professionals, recruiters en arbeidsmarktcommunicatiespecialisten die LinkedIn als succesvol wervingskanaal willen inzetten.
Loek Wijchers, Jacco van den Berg, Ton Barning
Op het juiste moment het juiste talent binnenhalen voor de juiste plek. De organisatie die dat goed voor elkaar heeft, heeft daarmee een belangrijk concurrentievoordeel. Vult u als HR medewerker of manager uw rol als selecteur goed in, dan levert u blijvend en aantoonbaar toegevoegde waarde voor uw organisatie.

3. Alles over werven & selecteren

Loek van den Broek, Henk Verhoeven
Het boek ‘Alles over werven & selecteren’ is een handreiking aan iedereen die op een professionele wijze wil werven en selecteren en de validiteit van zijn uitspraken na de selectieronde wil vergroten. Tegelijkertijd is het een wegwijzer met zeer veel verwijzingen naar plaatsen waar ‘Abraham de mosterd haalt’.
Gwenda Schlundt Bodien
‘Oplossingsgericht werken in HRM’ werkt uit hoe professionals de oplossingsgerichte aanpak kunnen gebruiken bij adviseren, sturen, instrueren, werken met teams en in verandertrajecten. Het boek reikt ook aan hoe de oplossingsgerichte mindset benut kan worden in de inhoud van HRM, zoals in selectie, beoordeling, beloning en uitstroom. Het biedt veel praktische handvatten.
Jack van Minden
Het eerste boek over headhunting, een nieuw deel in de populaire Van Minden-serie; kritisch, praktisch en volledig.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

3 gedachten over “Literatuurtips voor Recruiters

  • 01/10/2010 om 09:19
    Permalink

    Topgrading for Sales: World-Class Methods to Interview, Hire, and Coach Top Sales Representatives, by Ph.D., Bradford D. Smart (Author), Greg Alexander (Author)

    goed, leerzaam boek voor (sales) recruiters. Amerikaans maar daar is niks mis mee in sales omgevingen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.