LinkedIn lanceert LinkedIn Referrals en nieuwe versie LinkedIn Recruiter

LinkedIn heeft tijdens het jaarlijks terugkerende Talent Connect evenement in Californië, twee nieuwe manieren gepresenteerd waarmee werkgevers de beste kandidaten kunnen vinden in de pool van 380 miljoen leden wereldwijd.

Werknemers kunnen nu eenvoudig kandidaten uit hun netwerk aandragen voor een vacature

Het nieuwe product LinkedIn Referrals is ontworpen om het voor werknemers eenvoudiger te maken om mensen uit hun netwerk op de hoogte te brengen van vacatures binnen het bedrijf waar ze werken. Hierbij wordt automatisch binnen de directe connecties van de huidige werknemers van een bedrijf gezocht en worden kandidaten die goed passen bij openstaande vacatures geïdentificeerd. Werknemers ontvangen suggesties om passende vacatures te delen via hun LinkedIn-netwerk en kunnen daarmee snel en gemakkelijk hun connecties op de hoogte brengen van interessante beschikbare banen, via e-mail of een LinkedIn-bericht.
LinkedIn-Referrals-Employee-Recommendations
Werknemers kunnen daarnaast ook proactief vacatures verspreiden in hun gehele netwerk op LinkedIn, Twitter, Facebook en Google+. Ze kunnen vervolgens gemakkelijk de voortgang van hun kandidaat in de sollicitatieprocedure volgen.
LinkedIn-Referrals-Employee-Updates
Eddie Vivas, hoofd van de LinkedIn Talent Solutions producten, lichtte tijdens het Talent Connect event toe: “We hebben onderzoek gedaan en gebleken is dat bijna 80% van de recruiters aangeeft dat er via referenties uit het netwerk van hun huidige werknemers de beste kandidaten worden geworven. Daarnaast gaat het wervingstraject sneller, passen kandidaten beter in de bedrijfscultuur en functioneren zij beter én blijven zij langer in dienst. Maar werknemers zijn natuurlijk geen recruiters en zijn ook gewoon druk met hun werk. Deze nieuwe dienst maakt het mogelijk om moeiteloos vacatures te delen met je netwerk, waarmee werknemers het bedrijf waar ze werken kunnen helpen om gemakkelijk en snel nieuw personeel in te huren.”

LinkedIn-Referrals-Admin-Dashboard

 

Een meer intuïtieve LinkedIn Recruiter (Q1-2016)

LinkedIn onthulde eveneens een nieuwe versie van het belangrijkste product LinkedIn Recruiter, dat door meer dan 38.000 bedrijven wereldwijd wordt gebruikt. Recruiter stelt vrijwel iedereen die zich bezig houdt met werving en selectie in staat om snel tot een relevante shortlist van kandidaten te komen uit de pool van LinkedIn’s 380 miljoen leden wereldwijd. Met de nieuwe versie van het product kan een recruiter nog gemakkelijker en vooral sneller de meest geschikte talenten vinden en werven:

Vergelijkbare profielen: Werkgevers kunnen vanaf nu de namen van hun beste werknemers intypen, hun profielen selecteren en een lijst met leden met vergelijkbare ervaring en vaardigheden verkrijgen.
Zoeken met behulp van suggesties: LinkedIn stelt relevante zoektermen voor die recruiters kunnen gebruiken om leden te vinden die bij hun vacatures passen. Hiermee wordt het proces voor recruiters vereenvoudigd en hoeven ze geen uren werk meer te besteden aan het creëren van ingewikkelde Boolean Search Strings.

Uitlichten van potentiële kandidaten die al bekend zijn: LinkedIn Recruiter laat nu alle leden zien die bij een vacature passen en filtert vervolgens die professionals eruit die de Company Page van de betreffende werkgever volgen, die eerder op banen binnen dat bedrijf hebben gesolliciteerd of die directe connecties zijn van huidige werknemers. Deze selectie, Spotlights genoemd, helpt recruiters bij het aanwijzen van de meest kansrijke kandidaten en de beste manier om hen te benaderen.

Next-Generation-of-LinkedIn-Recruiter

Bron: persbericht

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.