Kandidaat vs Recruiter – Samenwerken werkt beter

Als Corporate Recruiter houd ik van LinkedIn en alle discussies die daar worden gevoerd. Zo heb ik mij bij een aantal groepen aangesloten voor recruiters zodat we met elkaar kunnen spreken over alles wat wij meemaken en delen wij tips met elkaar. Super opbouwend en ik leer er gigantisch veel van! Het is mooi om te zien dat iedereen zijn of haar eigen methode heeft ontwikkeld om de juiste kandidaat te selecteren en ik ben blij dat we met elkaar onze 2e natuur mogen perfectioneren. En net als we met een aantal recruiter met elkaar informatie en kennis aan het delen zijn komt het. Een werkzoekende mengt zich in de discussie en begint tegen alles aan te trappen wat ons heilig is: ons werk. Het eerste wat in mij opkwam toen ik dat voor het eerst zag gebeuren was: dit was toch een groep voor alleen recruiters? Na even een check te hebben gedaan zie ik dat de groep een ‘Open Group’ is en dat dus iedereen onze inhoudelijke en functiespecifieke ‘geheimen’ kan lezen.

De discussie dat recruiters met elkaar de bereikbaarheid van kandidaten aan de kaak stellen wordt al gauw een omgekeerde discussie: “Ja maar jullie zijn ook nooit bereikbaar!”. Dan moeten de recruiters zich opeens gaan verdedigen en verontschuldigen voor hun collega’s (of zichzelf) en gaat de discussie allang en breed niet meer over de bereikbaarheid van kandidaten en wat je hier eventueel aan zou kunnen doen.

Dat continue beschuldigen van de recruiter of de kandidaat in gebreke stellen etc. Laten we daar nu eens mee stoppen en gaan kijken hoe we juist samen kunnen werken. Laat je persoonlijke emoties en nare ervaringen even achterwege en reageer als een professional (wat voor beide ‘partijen’ is bedoeld). Als je dat niet doet en je bent met een ander in conflict, besef je dan dat iedereen mee kan lezen en iedereen jouw reactie via google kan vinden. Niet echt een goede reclame voor jou als kandidaat/recruiter.

Samenwerken en kijken hoe we elkaar echt kunnen helpen om aan een baan te komen of om aan juist die ene kandidaat te komen die je zoekt. En als je graag wil zeuren, schrijf het dan op een papiertje en stuur het met de post aan jezelf. Als je het dan ontvangt en je woede is gekalmeerd, zie je heel goed hoe ‘kinderachtig’ je soms over kunt komen 😉

 

Timon Rammeloo

Timon Rammeloo werkt als Corporate Recruiter bij een MKB organisatie in de automatisering. Hij schrijf over de onderwerpen welke hij tegekomt in zijn eigen dagelijkse praktijk van werving, selectie, gesprekken, bevindingen e.d.

Timon Rammeloo has 5 posts and counting. See all posts by Timon Rammeloo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.