IT-Staffing geeft een kijkje in de detacheringsbranche

IT-Staffing is sinds haar oprichting in 1986 uitgegroeid tot één van de grootste IT-detacheerders van Nederland. Men wil graag opdrachtgevers en freelancers inzage geven in zowel de ontwikkeling van de markt alswel de kwalitatieve en kwantitatieve groei van IT-Staffing als bedrijf. Als grootste Nederlandse detacheerder van IT-Professionals zeggen deze gegevens ook veel over de veranderende markt en de reactie van de Nederlandse top200 bedrijven op de crisis.

Wessel Jr. van Alphen, algemeen directeur IT-Staffing, geeft aan dat de aanleiding voor de publicatie van deze gegevens voortkomen uit trots voor het bedrijf: “Met IT-Staffing presteren we al lang op hoog niveau en met personen of bedrijven die zaken met ons doen zijn we altijd open geweest over deze cijfers, maar op een gegeven moment vroegen we ons af waarom we de cijfers niet publiekelijk zouden maken. Het is tenslotte een afspiegeling van hoe we het als bedrijf doen en daar ben ik erg trots op.”

Statistieken IT-Staffing

Onder elke grafiek staat een korte uitleg. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt als gevolg van de crisis zijn hier duidelijk in terug te zien. We zien dat de markt voor zelfstandig professionals zich in de afgelopen 2 jaar goed aan het herstellen is en nu een enorme groei doormaakt. Gecombineerd met de werkeloosheidscijfers van werknemers kunnen we zeggen dat de flexibele schil een steeds belangrijker onderdeel wordt van ondernemingen.

Het proces van aanvraag tot detachering

Van een opdrachtgever ontvangt men een aanvraag voor een opdracht. Nadat deze online gezet is, ontvangt men reacties van freelancers en zoekt men naar geschikte freelancers. Na de sluitingsdatum van de aanvraag wordt een selectie gemaakt en de meest geschikte kandidaten worden aangeboden bij de opdrachtgever. Vaak zijn dat 1, 2 of 3 personen.

De opdrachtgever ontvangt ook van andere partijen freelancers en selecteert een klein aantal freelancers om op Eindklant Gesprek te komen. Na deze gesprekken kiest de opdrachtgever welke freelancer de opdracht krijgt en mag starten.IT-Staffing Aanvragen2
Aanvragen zijn de ‘vacatures’ die men krijgt van opdrachtgevers. In deze grafiek is duidelijk te zien dat sinds 2011 een verbetering is opgetreden. Waar het volume aan aanvragen door de crisis tot en met 2010 kleiner werd, is er een flinke stijging te zien in het afgelopen jaar.
IT-Staffing Aanbiedingen
Opdrachtgevers vragen vaak om 1 tot 3 personen aan te bieden per aanvraag om te kijken of het aansluit bij hun vraag. Het aantal personen dat is aangeboden aan opdrachtgevers is al een kleine 2 jaar aan het stijgen, met een zeer sterke stijging in het afgelopen jaar.
IT-Staffing Gesprekken
Wanneer de opdrachtgever de aanbiedingen heeft ontvangen wordt een selectie gemaakt en wordt aangegeven welke personen uitgenodigd worden voor een gesprek. Hier is een nog duidelijkere continue stijging te zien van het aantal Eindklantgesprekken sinds 2011 bij IT-Staffing.
IT-Staffing Detachering
Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het vinden van de juiste persoon voor de aanvraag van de opdrachtgever. In deze grafiek is te zien dat sinds 2011 het aantal startende personen een zeer stevige groei doormaakte in 2012 en ook in 2013 door blijft groeien. Het aantal startende freelancers bij opdrachtgevers in de afgelopen 2 jaar is jaarlijks met zo’n 30% gegroeid bij IT-Staffing.

Statistieken voor Zelfstandig Professionals

Als Zelfstandig Professionals reageer je soms op aanvragen bij IT-Staffing of wordt er contact met je opgenomen. Dan is het fijn om te weten wat er gebeurt wanneer je je hebt ingeschreven en wat je kan verwachten. Deze grafiek wordt elk kwartaal bijgewerkt.
IT-Staffing Professionals Start

Met deze gegevens weet een freelancer nu dat wanneer IT-Staffing de freelancer op gesprek laat gaan bij de opdrachtgever deze in 45% van de gevallen ook aan de slag zal gaan bij deze opdrachtgever. Deze grafiek is behoorlijk constant.

Bron: persbericht

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.