Interim Recruiter / Recruitment Manager kiezen? Let hier op!

Interim Recruiters of freelance Recruitment Managers voorzien organisaties direct met de kennis en specifieke ervaring die zo ontzettend belangrijk is in de huidige arbeidsmarkt. Deskundige en onafhankelijke recruiters brengen expert advies uit met een frisse blik, perspectief en gerichte ondersteuning om snel resultaten te leveren of een lange termijn oplossing.

In de meeste gevallen zijn de kosten per nieuwe medewerker beduidend lager dan Werving en Selectie-bureaus die individuele kandidaten leveren. Daarnaast houden bedrijven volledig de controle behoudt over het hele proces. Ook dragen zij zorg voor kennisoverdracht zodat bedrijven minder afhankelijk worden van externe partijen.

Let bij het kiezen van een interim recruiter wel op een aantal zaken. Het belangrijkste is het aantal jaren corporate recruitment ervaring. Uit internationaal onderzoek blijkt namelijk dat het aantal jaren werkervaring een grote impact heeft op het succes. Ten tweede controleer bij voorgaande opdrachtgevers de periodes waar een interim recruiter heeft gewerkt, bijvoorbeeld via LinkedIn. Accepteer geen vage project beschrijvingen of een lijst met opdrachtgevers zonder specifieke data. Tenslotte  vraag en check ALTIJD de referenties bij de laatste opdrachtgevers. Recruitment is een vak en niet iedereen is succesvol hierin. Staar je ook niet blind op branche ervaring of bekende grote werkgevers. Dit is geen garantie voor succes. Corporate recruitment ervaring en een bewezen geslaagde strategische en tactische aanpak wel!

Recruit2 is zo’n specialist die altijd op zoek zijn naar gedreven en ervaren (interim) Corporate Recruiters die van hun werk houden. En houden van je werk is zó belangrijk. Het geeft extra energie, je hebt zin om door te denken, je gaat beter met elkaar om en uiteindelijk is dat niet alleen plezierig voor jou maar natuurlijk ook voor hun opdrachtgevers. Zij merken dat hun professionals zich meer inzetten dan anderen. Sinds 1999 is Recruit2 gespecialiseerd in geïntegreerde recruitment adviezen en oplossingen bij vooraanstaande opdrachtgevers, zie referenties, en worden algemeen erkend als één van de pioniers in de ontwikkeling van deze markt in Nederland en daarbuiten.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

2 gedachten over “Interim Recruiter / Recruitment Manager kiezen? Let hier op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.