Het “Catshuis-effect” op het vacatureaanbod

Oorzaak en gevolg zijn vaak moeilijk aan te tonen. Maar een ding is zeker: het lange onderhandelen heeft geen positief effect gehad op het vacaturevolume. Dat blijkt uit de cijfers van Jobfeed, de monitoringtool die het Nederlandse web afzoekt naar nieuwe vacatures.

Aantal unieke vacatures geplaatst in januari – april, 2010 – 2012. Bron: Jobfeed

Trendbreuk in April
De grafiek toont het vacatureverloop over de maanden januari tot en met april van dit jaar, in vergelijking met het verloop in de twee jaren ervoor. Zowel 2010 als 2011 tonen een stijging over deze maanden. Echter, een duidelijke trendbreuk is zichtbaar in april 2012: het “Catshuis-effect”.

Verkoop & Handel lijdt het meest
Het mislukken van het Catshuisberaad en het vallen van het kabinet brengen grote economische onzekerheid met zich mee. Dit heeft een zichtbare uitwerking op het vacaturevolume. De beroepsgroep Verkoop & Handel heeft het meest geleden onder de politieke onrust. Het aantal nieuwe vacatures in deze beroepsklasse is in de afgelopen maand met ruim 20% gedaald*. Ook het aantal vacatures in de beroepsgroep Beleid & Bestuur is flink afgenomen met ruim 16%.

*verandering in het aantal geplaatste vacatures in april ten opzichte van maart. Bron: Jobfeed

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.