Nieuw! Facebook Skills. Concurrentie voor LinkedIn ligt op de loer.

LinkedIn copieert regelmatig functionaliteit van Facebook, zoals Likes en Page Analytics, maar andersom gebeurt ook. Facebook heeft stilletjes een nieuwe Professionals Skills sectie toegevoegd aan de About sectie van prive-profielen. Met deze nieuwe optie kun je professionele vaardigheden toevoegen aan het gedeelte over werk en opleidingen:

Facebook Professional Skills

Dat ziet er vervolgens zo uit op de About pagina:

Facebook About Jacco Valkenburg

De impact hiervan is nog niet duidelijk, zoeken naar Skills is bij mij nog niet mogelijk via Facebook Social Graph, maar dit is zou wel eens een belangrijke stap van Facebook kunnen zijn om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Uiteindelijk heeft Facebook er alle belang bij om voor adverteerders deze (zakelijke) informatie vast te leggen. En LinkedIn kent nog nauwelijks concurrentie afgezien van wat niche-sites. Een interessante ontwikkeling dus om in de gaten te houden!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.