Nieuw! Facebook Skills. Concurrentie voor LinkedIn ligt op de loer.

LinkedIn copieert regelmatig functionaliteit van Facebook, zoals Likes en Page Analytics, maar andersom gebeurt ook. Facebook heeft stilletjes een nieuwe Professionals Skills sectie toegevoegd aan de About sectie van prive-profielen. Met deze nieuwe optie kun je professionele vaardigheden toevoegen aan het gedeelte over werk en opleidingen:

Facebook Professional Skills

Dat ziet er vervolgens zo uit op de About pagina:

Facebook About Jacco Valkenburg

De impact hiervan is nog niet duidelijk, zoeken naar Skills is bij mij nog niet mogelijk via Facebook Social Graph, maar dit is zou wel eens een belangrijke stap van Facebook kunnen zijn om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Uiteindelijk heeft Facebook er alle belang bij om voor adverteerders deze (zakelijke) informatie vast te leggen. En LinkedIn kent nog nauwelijks concurrentie afgezien van wat niche-sites. Een interessante ontwikkeling dus om in de gaten te houden!

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.