Duizend recruiters, duizend meningen

Wat doet een recruiter? Is het een HR-medewerker of heeft hij zijn eigen vak? Is het een communicatiedeskundige of toch meer een event organiser? Is het een accountmanager of een consultant?

Het antwoord is dat elke organisatie daar zijn eigen invulling aan geeft. In mijn carrière ben ik tot nu toe al het bovenstaande geweest. De ogenschijnlijk simpele opdracht om de instroom van een organisatie te regelen wordt per organisatie verschillend uitgevoerd. De enorme verschillen tussen bureaurecruitment en corporate recruitment even terzijde, zijn er duizend meningen en daarom ook duizend best practices. In economisch goede tijden ligt de nadruk op werving, in slechte tijden op selectie.  Het takenpakket varieert van MBO-niveau administratieve taken tot WO-niveau assessment technieken (niet  zo WO als je vraagt met welk dier de solli zich zou vergelijken..).

Het komt erop neer dat als je op zoek bent naar een beschrijving van het vak recruitment, dat het er maar helemaal vanaf hangt aan wie je dat vraagt. Duizend recruiters hebben hier duizend meningen over, en dan heb ik het nog niet eens over de meningen vanuit de lijn. Laten we blij zijn dat, nu zo na de recessie, het er geen vijf duizend recruiters meer zijn!

Met zeven jaar ervaring in recruitment is Bart Nollen een van de blijvers in het vak. Op dit moment is hij werkzaam bij Logica in Amstelveen.

Eén gedachte over “Duizend recruiters, duizend meningen

  • Pingback:De identiteitscrisis van de recruiter | wervingsvisies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.