Is het einde der tijden nabij voor het Curriculum Vitae?

De laatste weken is er op diverse groepen in LinkedIn/fora een discussie gaande of het cv zijn langste tijd heeft gehad? Het antwoord is simpelweg nee. Het Curriculum Vitae is Latijn een staat voor Levensloop, maar hiermee zou je de discussie erg tekort doen, dus laten we het breder bekijken. Het cv als instrument om te solliciteren is al wel wat jaren in gebruik.

Was dit eerst via een geschreven versie, ooit heb ik dit zo op school mogen leren! Later kwam de computerversie, volgens hele strikte regels, maar dus niet meer handgeschreven. Door de komst van Microsoft Word is dit allemaal veranderd.  MS Word kende enkele formats, waar ook een aantal cv-opmaak-profielen in stonden.

Al een kleine 10 jaar worden cv’s niet meer fysiek geprint en opgestuurd, maar via mail verzonden. De komst van internet heeft het aantal formats vergroot en de laatste jaren is er door de komst van Sociale Media een nieuwe discussie ontstaan. Heeft een cv mailen nog wel toegevoegde waarde? Kijk maar op mijn LinkedIn profiel, is een steeds meer voorkomende opmerking. Veel mensen gebruiken een LinkedInbutton in hun digitale handtekening waardoor je in een klik bij hun persoonlijke profiel uitkomt. Nog een klik verder en je bent zelfs geconnect, eenvoud dient de mens.

Diverse trendwatchers/internet experts voorspellen het einde van email, en één nummer (bv telefoon) zou dan zomaar alles kunnen vervangen waardoor een digitale handtekening ook niet meer nodig is. Een ander initiatief in de jungle van cv’s/social media en profilering, is het SocialCv van Salesprofs-eigenaar Kor de Boer. Op zijn site staat een sneak preview waarin hij laat zien wat hij wil bereiken en ook waarom. Werven is weer cool aan het worden, schrijft hij. Nu hoef ik zeker niet cool te zijn, maar zijn initiatief verdient in ieder geval een pluim.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

Eén gedachte over “Is het einde der tijden nabij voor het Curriculum Vitae?

  • 21/07/2011 om 13:26
    Permalink

    Of de ultieme innovatie voor arbeidsbemiddelaars van verkopers op het technische of digitale vlak gezocht moeten worden, of juist in de werkwijze of formule, dat is de vraag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.