Bijzondere werkplekken: Google hoofdkantoor London

Het hoofdkantoor van Google in London moest een hub van 160.000 m² worden met een zeer modern design en een eigenzinnige kijk op het traditionele kantoor bieden. Het resultaat is een verbluffend variatie van lounge-ruimten en 1.250 niet-traditionele werkplekken. Het beschikt over een geheime tuin, verschillende interieurs die elk een olijke naam hebben gekregen.

Een ruimte met de naam Granny’s Flat is ingericht met gebloemde stoelen en hulpstukken die niet zou misstaan in de lounge van een ouder familielid.

De ‘Lala Bibliotheek’ biedt gasten een gigantische witte sofa, versierd met kussens, en artistieke en inspirerende boeken.

Surrealistische werkruimten hebben ironische namen zoals de Velourmptious, een volledig groene eerbetoon aan de traditionele knusse Britse pub, met een opzichtige bloemen-print gewatteerde bank.

Een gebied dat het stadhuis (Town Hall) wordt genoemd heeft plaats voor 200 personen en beschikt over fluwelen gordijnen, blootgestelde plafonds en een video muur. De Grote Markt (Market Square) is een rustiek cafetaria gebied.

Voor actieve medewerkers is er een fitnessruimte, een dansstudio, en een ‘bikedry’ voor fietskleding opslag met doucheblok voor na een bezwete ochtendtraining van fietsen of roeien.
Ook de Boardrooms hebben een eigen ontwerp gekregen:

Voor degenen die echt het kantoor willen ontsnappen is er de geheime tuin ‘Hedge Your Bets’ dat op het dakterras een prachtig uitzicht op Londen biedt, omgeven door gras en gebladerte – allemaal met Wi-Fi-verbinding voor laptop werk.

Vanzelfsprekend zijn eco-overwegingen belangrijk in het ontwerp met een hoog gehalte aan gebruikte of gerecycleerde materialen en zijn er alleen op water-gebaseerde producten gebruikt.

Bron: The Telegraph. Foto’s: PENSON / Rex Features

Transparantie is overal, behalve als het gaat om werkplekken. Omdat mensen veel tijd doorbrengen op het werk is het belangrijk een mooie werkplek te vinden. En dan wil je ook de werkervaring proeven. Helaas leveren corporate websites en recruitmentsites deze informatie niet. Daarom vind je op dit blog een serie bijzondere werkplekken in Nederland en daarbuiten. Laat je inspireren door deze serie! Suggesties en bijdragen zijn altijd welkom.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitment expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger op dit gebied. Hij schreef 5 vakboeken waaronder het eerste Nederlandstalige boek over (Recruitment via) LinkedIn en recent ‘Recruitment 3.0‘. Via Recruit2 helpt hij organisaties – zoals Knab, TomTom, KPN, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Hij is ook docent bij Recruiter University, Inholland Academy opleiding HRM en CRKBO geregistreerd.

Jacco Valkenburg has 622 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.