Bijzondere werkplekken: Coolblue hoofdkantoor

Vergaderen in een apenkooikamer en tegelijkertijd uitkijken op het nieuwe centrale station van Rotterdam? Wie bij Coolblue werkt kan dat vanaf vandaag doen. Coolblue opent vol trots de deuren van het leukste kantoor van Nederland aan het Weena. Het speels ingerichte kantoor kent 18 themakamers, 250 werkplekken en heeft een vloeroppervlakte van ca. 4.000 m².  Een nieuw hoofdkantoor was hard nodig, nadat het bedrijf in een halfjaar tijd 180 mensen aannam. Ver reizen hoeven (toekomstige) werknemers niet: zelfs vanuit Amsterdam kun je in 41 minuten bij Coolblue zijn.

Klanten verwonderen vanuit de Apenkooi en Super Mario Bros-themakamer
Ruim 300 Coolblue’ers verzonnen de ideeën voor in totaal 18 eigenzinnige themakamers. Zo zijn het café en de studentenkamer waar het bedrijf is bedacht en begonnen nauwkeurig nagemaakt. De meest populaire kamer onder de bezoekers is echter de Apenkooikamer, gemodelleerd naar het verblijf van Bokito in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp.Het resultaat? Een inspirerende plek waar hard werk gecombineerd wordt met veel gezelligheid.

10.000 sollicitaties in een jaar WerkenbijCoolblue.nl
In het afgelopen jaar zijn er via WerkenbijCoolblue.nl meer dan 10.000 sollicitaties binnengekomen. Het bedrijf nam het afgelopen halfjaar meer dan 180 nieuwe Coolblue’ers aan. Op dit moment staan er nog eens meer dan 100 vacatures open. ,”De afgelopen jaren maakten we een sterke groei door,” zo stelt directeur en oprichter Pieter Zwart. “Deze nieuwe locatie inspireert en bindt zowel huidige als nieuwe talenten binnen Coolblue. We vinden echt dat we het leukste kantoorpand van Nederland hebben. En het is ook nog eens uitstekend bereikbaar.”

Facts van het nieuwe Coolblue pand
• 2 arcadehallen
• 18 themakamers (waaronder de Apenkooi, de Kuip, café De Dijk, de studentenkamer, Super Mario Bros)
• 4000 vierkante meter kantoorruimte
• Picknickruimte van 400 m²
• Op ca. 38 minuten reizen van Utrecht CS.
• Op ca. 41 minuten reizen van Amsterdam CS .

Transparantie is overal, behalve als het gaat om werkplekken. Omdat mensen veel tijd doorbrengen op het werk is het belangrijk een mooie werkplek te vinden. En dan wil je ook de werkervaring proeven. Helaas leveren corporate websites en recruitmentsites deze informatie niet. Daarom vind je op dit blog een serie bijzondere werkplekken in Nederland en daarbuiten. Laat je inspireren door deze serie!

Bron: persbericht Coolblue

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is een recruitmentarchitect en één van Nederlands bekendste auteur en trainer op dit gebied. Met 25 jaar ervaring in werving, heeft hij een scherp inzicht in de industrie verworven. Hij schreef 7 vakboeken waaronder ‘Recruitment 4.0‘ in 2023. Hij is ook een fervent gebruiker van AI en ChatGPT.

Jacco Valkenburg has 603 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

2 gedachten over “Bijzondere werkplekken: Coolblue hoofdkantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.