Arbeidsmarktcampagne van de maand (9): De Rechtspraak

Dit keer staan wij stil bij SummerCourt, een samenwerking van De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. Een campagne gericht aan juridische studenten die meer willen weten over het werk van een rechter of dat van een officier van justitie. In de zomerperiode kan dat door deel te nemen aan SummerCourt.

Titel van deze campus recruitment campagne: Rechter of officier van justitie voor een week?
Het kan tijdens SummerCourt!

Sinds deze maand kan Direct Students nog veel dieper meten en nog specifiekere statistieken creëren. Bijvoorbeeld een ‘heatmap’ waarin je kan zien waar de student naar kijkt en op klikt. Maar ook details zoals hoeveel smartphone gebruikers de mailing openen, met welk type smartphone (iPhone, Android etc) en via welke browser (Safari, Chrome, IE). Zo kan je als werkgever nog beter rekening houden met de ontvanger door de uiting te optimaliseren voor de meest gebruikte browsers en devices. Zie hieronder de heatmap van deze campagne en de verzonden responsive HTML uiting.

SummerCourt Rechtspraak 2015Heatmap Rechtspraak campagne 2015

Mijn vraag aan jou: Je ziet nu voor het eerst een heatmap met waar de ontvangers naar hebben gekeken en waar zij hebben doorgeklikt. Had je ook verwacht dat de hyperlink in de mail met www.summercourt.nl 2x zoveel kliks zou opleveren als de duidelijke aanmeld button?

Ons team was hierdoor behoorlijk verrast. Het toont aan dat de uiting in ieder geval goed is gelezen en bekeken door de doelgroep en dat je altijd een hyperlink moet opnemen naast een button. Simpelweg omdat de ene ontvanger liever op een hyperlink klikt en een ander liever op een button.

Volgende maand komt er weer een nieuwe campagne van de maand langs, hou deze site in de gaten om meer te leren van andere werkgevers die communiceren met talent.

Stefan van Eerde

Arbeidsmarktcommunicatie specialist gericht op talentvolle studenten/starters. Ik hou van goed ontworpen recruiment campagnes die functioneel zijn en er mooi uitzien. Sinds 2006 partner bij Direct Students BV.

Stefan van Eerde has 9 posts and counting. See all posts by Stefan van Eerde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.