44% van de Nederlandse ICT’ers wordt maandelijks gehunt

44 Procent van de Nederlandse ICT’ers wordt maandelijks gehunt. Daarmee worden ICT’ers zes keer zoveel benaderd voor een nieuwe baan dan de gemiddelde Nederlander.

ICT’ers geven daarbij de voorkeur aan een authentieke benadering. De rol van de (professionele) recruiter is dan ook essentieel. Hierbij wordt kennis over de inhoud van de functie verwacht, het bieden van hulp aan Young Professionals bij salarisonderhandelingen en het zijn van een sparringpartner over de te maken loopbaankeuzes van MidCareers.

Ongeacht werkervaring, opleidingsachtergrond of type functie is een goed salaris een belangrijk aspect en zelfs een randvoorwaarde. Pas wanneer ICT’ers weten dat een goed salaris deel uit maakt van de arbeidsvoorwaarden kijken ze naar andere aspecten die gelden als beweegmotieven.

Top 5 ICT disciplines met de meeste bonus

Naast een goed salaris ontvangt bijna de helft van de ondervraagde ICT’ers jaarlijks een bonus. Gemiddeld bedraagt deze 6.475 euro. SAP specialisten krijgen de grootste bonus. Tweederde van de ondervraagde SAP specialisten ontvangt bonus welke gemiddeld €11.181 euro groot is.

1 SAP Netweaver €11.181
2 Integratie: Microsoft €8.261
3 Integratie: IBM €8.036
4 Enterprise: SAP €7.659
5 Enterprise: Microsoft €6.723

Verder blijkt dat de lease auto aan populariteit verliest, thuis kunnen werken voor alle ICT doelgroepen cruciaal is en vooral MidCareers op zoek zijn naar uitdaging in de functie.

Het klinkt logisch dat elke recruiter bezig is met het vinden van de meest talentvolle ICT’ers, maar welke doelgroepen worden nu het meest benaderd?

De top-3 meest gehunte ICT’ers

  1. MidCareers
  2. Development Specialisten
  3. ICT’er met een management functie

Bron: onderzoek ‘ICT arbeidsmarktmonitor 2014’ onder 435 ICT’ers.

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.