4 Miljoen Nederlanders op LinkedIn

Dat Nederlanders actieve netwerkers zijn wisten we al, maar vandaag werd bekend dat het zijn vier miljoenste Nederlandse lid heeft mogen verwelkomen. Nederland is wereldwijd één van de meest actieve landen op LinkedIn. In 2009 was de mijlpaal van één miljoen Nederlandse leden bereikt en sinds januari 2012 is de site volledig in het Nederlands beschikbaar.

Dat Nederlanders wereldkampioen LinkedInnen zijn is terug te zien in de infographic die speciaal voor de bekendmaking van de mijlpaal is gemaakt. Van de 1.536.065 groepen die het netwerk rijk is, zijn er bijvoorbeeld 71.700 Nederlands. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan beroepen vertegenwoordigd op LinkedIn, van kunstenaars tot chef-koks tot chauffeurs. Met 60 procent zijn de Nederlandse mannen in de meerderheid op de site. De top vijf bedrijven die het meest vertegenwoordig zijn onder de Nederlandse LinkedIn-leden zijn ABN AMRO, ING, Rabobank, KPN en Philips, opvallend genoeg allemaal bedrijven met een Nederlandse oorsprong.

Het netwerk werd in 2003 opgericht en groeit wereldwijd gemiddeld met twee nieuwe leden per seconde.

De grootste LinkedIn groep is Recruitment Consultants and Staffing Professionals met 130.000 leden! Ook de meeste banen van werkgevers vind je op LinkedIn. Meer feiten en cijfers over LinkedIn in Nederland lees je op dit blog.

4 Million Members in NL

 

Persbericht

Nieuws of een vacature te melden? Berichten met eventuele bijlagen kunnen gemaild worden naar web @ recruit2.com. Ook berichten onder embargo kunnen langs deze weg worden doorgeven, geef daarbij duidelijk de duur van het embargo aan.

Persbericht has 115 posts and counting. See all posts by Persbericht

Eén gedachte over “4 Miljoen Nederlanders op LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.