8 manieren om ALLE emailadressen te vinden

Recruitment is sales en dat betekent zoeken naar interessante profielen, deze bij voorkeur bellen en regelmatig kloppen op gesloten deuren. In de digitale wereld is die deur de inbox. Soms wordt mijn leven makkelijk gemaakt doordat een e-mailadres staat vermeld bij de persoon. Maar veel mensen zullen de voorkeur geven om hun emailadres niet online te vermelden. Dit vereist dus vindingrijkheid om hun e-mail adres te vinden.

Hier zijn een aantal eenvoudige en geavanceerde methodes om e-mailadressen te vinden:

1) Zoekmachines

De oudste methode om een emailadres te vinden is via een zoekmachine als Google of Bing. Probeer de volledige naam, tussen aanhalingstekens, en email of contact. Bijvoorbeeld: Email “Jacco Valkenburg” of Contact “Jacco Valkenburg”.

2) Personen zoekmachines

Een andere, vergelijkbare methode is gebruik te maken van personenzoekmachines als WieoWie.nl of 123people.nl. Het fraaie van deze verticale zoekmachines is dat veel informatie over de persoon netjes is verzameld en geordend. Deze methode werkt helaas niet goed bij algemene namen als Jan Janssen.

3) Professionele netwerken

Contact leggen, of het emailadres vinden, kan steeds vaker via professionele netwerken als LinkedIn. Emailadressen van eerstegraads connecties zijn terug te vinden onder Contact Info maar steeds vaker ook in de sectie Samenvatting sinds LinkedIn een nieuwe versie van profielen heeft uitgerold en de oude sectie met contactinformatie heeft verborgen.

Viadeo is interessant voor Franstaligen of Xing, met 10 miljoen profielen, voor Duitstaligen.

4) Sociale netwerken

In Nederland heeft meer dan 50% van alle internetgebruikers een account op Facebook. Grote kans dat de persoon die je wilt bereiken  En met Facebook krijg je automatisch een email-account. Dit email-adres is eenvoudig te vinden. Ga op zoek naar het Facebook profiel van de persoon, bijvoorbeeld, https://www.facebook.com/kevin.wheeler.75, en de URL geeft je het bijbehorende emailadres. In dit voorbeeld is dat kevin.wheeler.75@facebook.com.

Alsjeblieft, dat zijn wereldwijd 1 miljard emailadressen die je kunt gebruiken (mits men die route niet heeft geblokkeerd)!  Afbeeldingen en bijlagen worden gewoon getoond in de Facebook inbox.

5) Bedrijfsemail

Een website die ik regelmatig gebruik om de opbouw van bedrijfsemail te achter halen is www.email-format.com. Werkt helaas niet altijd goed voor kleine (Nederlandse) organisaties.

6) Eenvoudig emailadressen controleren

Via de website MailTester.com kun je controleren of je een werkend emailadres hebt gevonden.

7) Geavanceerd emailadressen zoeken

Een stap verder is gebruik te maken van de plugin Rapportive in combinatie met Gmail en een email-generator. Vereisten hiervoor zijn:

 1. De voornaam, achternaam en het email-domeinnaam van de persoon moet bekend zijn.
 2. Eigen Gmail-account
 3. Rapportive plugin geinstalleerd (Firefox, Chrome)
 4. Een email-generator, zoals Google Doc spreadsheet bit.ly/name2email* (met dank aan Glen Cathey voor de tip).

* Note: meld je aan via je Google-account en maak een copy van de Google Doc Spreadsheet.

Onderstaand filmpje legt uit hoe dit werkt:

Dit is een methode om e-mailadressen te genereren en vervolgens te verifiëren. De bonus is dat Rapportive een aantal sociale CRM-functionaliteiten toevoegt zoals recente sociale activiteit, links naar populaire sociale netwerken (LinkedIn, Twitter, Facebook, enz.) en je notities erbij kunt maken.

8) Bellen

Bellen? Ja, naar het bedrijf en vragen om het emailadres. Zo simpel kan het soms ook zijn.

Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van meerdere boeken over recruitment (30.000 exemplaren verkocht). Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Jacco Valkenburg has 617 posts and counting. See all posts by Jacco Valkenburg

12 gedachten over “8 manieren om ALLE emailadressen te vinden

 • 03/07/2013 om 23:57
  Permalink

  Ik probeerde GreenAppleMail om e-mails te controleren, het werkt erg goed!

 • 01/09/2015 om 10:08
  Permalink

  Is nummer 4 wel legaal? Mag dat zomaar of is dat schending van de privacy?

 • 01/09/2015 om 17:48
  Permalink

  @Freek Waarom zou dat schending van privacy zijn? Facebook en andere sociale netwerken zijn juist bedoeld om nieuwe contacten te leggen. Bovendien hebben gebruikers diverse mogelijkheden voor privacy instellingen om bijvoorbeeld (ongewenste) berichten te beperken / niet te ontvangen of accounts te blokkeren.

 • 04/01/2016 om 12:30
  Permalink

  ik zoek gewoon mijn oudere Facebook contakten

 • 21/03/2017 om 19:10
  Permalink

  Hoi,’

  Dat met facebook-mail is gewoon bullshit. En werkt helemaal niet.

 • 23/03/2017 om 11:04
  Permalink

  @T Het klopt dat emails versturen naar een Facebook-mailadres niet meer werkt, het heeft wel gewerkt.

 • 23/03/2017 om 21:35
  Permalink

  ik zoek duizende emails om een reclame door te sturen welke toepassing gebruik ik het best om zoveel mogelijk emails te kunnen vinden en op te slaan

 • 29/03/2017 om 00:42
  Permalink

  @Pascal: Wat je opnoemt is zo’n beetje de definitie van spam.

 • 24/01/2018 om 14:28
  Permalink

  WOENSDAG 24 JANUARI 2018, 14U30.

  Geachte,
  Hoe direct en eenvoudig een e-mailadres vinden in Belgie als voornaam, familienaam, functie, naam bedrijf, adres bedrijf, telefoonnummer bedrijf van deze persoon gekend is?

  Graag direct vandaag nog antwoord via mail a.u.b. Mijn e-mailadres :
  ballasinaroberto@gmail.com

  Met vriendelijke groeten en dank.

  Roberto V. B. Ballasina

 • 11/03/2018 om 01:46
  Permalink

  Geachte heer,,,,
  Wat vriendelijk van u zich in te spannen om mensen deze informatie te geven.
  ik ben 89 en dat zal de oorzaak zijn van mijn onkunde op computer gebied. Ik typ er mijn columns en mijn brieven, maar zit soms echt te foeteren als ik iets getikt heb en het wegflitst. Op mijn oude computer had ik een knopje en dan kwam het terug. Deze computer is moderner haha, er zal wel zo’n knopje zijn maar ik vind het niet.’ Als u weten wilt wie dit schrijft kunt u dat googelen. Hartelijke groeten en veel geluk met wat u doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.