Onze experts

Op Recruiting Roundtable Nederland schrijven meerdere bloggers en vakgenoten die gepassioneerd zijn over het arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentvak.

Je bent van harte welkom om hier een bijdrage aan te leveren. Interesse? Neem eens contact op met Jacco Valkenburg. Hij is de stuwende kracht achter Recruiting Roundtable en fervent blogger.

Alex de Klerk

Ervaren manager in de HR-dienstverlening met een sterke passie voor alles wat er in en rondom de arbeidsmarkt gebeurt.

Annelies Brouwer

Annelies Brouwer heeft bijna 25 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling en is sinds 2 jaar eigenaar van recruitmentburo Match Consulting! Match is gespecialiseerd in searching en sourcing van kandidaten. “De beste kandidaten vinden voor de leukste bedrijven, dat is mijn passie”.

 

Britt Strörmann

Als HR Manager bij Masters in Finance draagt zij de verantwoordelijkheid voor de werving van financials op diverse niveaus en alle overige HR gerelateerde zaken.

 

Cynthia van Breugel

Sinds 2005 actief binnen recruitment, Iedere dag geniet ik en leer ik van het contact met de kandidaten. Candidate- en employee experience drijft mij, ik vind alles interessant wat hiermee te maken heeft en mijn eigen bedrijf Talent4Talent helpt bij recruitment vraagstukken.

 

Diddo van Zand

Diddo van Zand is de oprichter van Ixly en zijn missie “Creating happy companies for the future” verwezenlijkt hij door het leveren van slimme, datagedreven HR-oplossingen. Als psycholoog en bedrijfskundige wil hij mensen helpen geluk te ervaren in hun werk.

 

Dionne Slijpen

Sinds september 2017 bij Aethon gestart als Corporate Recruiter. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de werving en selectie van onze interne collega’s. Zo ben ik continue op zoek naar commercieel talent binnen recruitment, account management, talent management en in de planning.

Edwin Klomp

Dagelijks enthousiast en vol overgave actief met het selecteren, boeien, binden en (laten) groeien van mensen. Ruim 20 jaar ervaring en passie voor strategisch HRM beleid, assessments en executive search. Co-owner en adjunct directeur ASBR.

Erica van Ommen

Mede-eigenaar women-at-work. Gunt iedereen werkplezier. Heeft een eigen visie op de meerwaarde van een werving & selectie bureau. Spreekt liever over partnerbureaus. Trekt samen op in arbeidsvraagstukken, capaciteitsuitdagingen en employer branding.

Fabienne Snel

Werkt sinds oktober 2018 als Recruiter Sociaal Domein binnen Aethon en hiervoor heb ik ruime recruitmentervaring opgedaan vanuit bureauzijde.

 

Diederik van Dorth tot Medler

Arbeidsmarkt-gedreven loopbaanprofessional en trainer, die mensen helpt bij het maken van de juiste loopbaankeuzes en personal branding. Heeft een duidelijke visie op tal van thema’s op het gebied van loopbaan en arbeidsmarkt, waar hij graag over blogt. Diederik is auteur van het boek ‘Carrièreswitchen doe je zo!’, een praktisch boek met veel tips om succesvol van baan te veranderen.

Jaap van den Broek

Jaap is een Recruitment enthousiast die zichheeft aangesloten bij de Bajoli groep. Daar vallen start- en scale-ups zoals Jobsrepublic, Get.Noticed, The Next Crowd onder die actief zijn op het snijvlak  van Recruitment en online marketing.

 

Joram Bartman

Joram Bartman beschikt over meer dan 10 jaar recruitment ervaring aan bureau- en aan corporate zijde oa binnen de financiële dienstverlening en het verzekeringswezen. Sinds 2010 actief als zelfstandig (interim) Recruiter.

Josée Blanken

Josée Blanken is na een 20-jarige loopbaan in de uitzendbranche in 2016 gestart als ondernemer met haar bedrijf Betrokkenheid Werkt. Zij werkt als (business)coach, trainer en spreker.

Kamal El Basri

Kamal El Basri heeft ervaring in de uitzendbranche, in de startups, binnen de grotere corporates en is hedendaags vol passie actief binnen de financiële detachering, bij Agium Finance & Control, in de rol als Recruitment Marketeer.

 

Lucas Koren

Lucas Koren is werkzaam als junior online marketeer bij YoungCapital. YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Met hun frisse kijk en eindeloze energie kunnen ze de wereld veroveren. Als digital natives hebben ze nieuwe ideeën over werken.

Marlous Marsman

Marlous Marsman is werkzaam als Executive Manager bij Werving & Selectiebureau Michael Page, onderdeel van PageGroup. Zij stuurt een aantal teams aan en heeft ruim dertien jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling.

 

Melissa Ruts

Toegepast Psycholoog, Eigenaresse van Contact Melissa, een coaching praktijk gericht op o.a. mensen in hun kracht te zetten door middel van hun talenten en werkzaam als HR Recruitment Officer op de afdeling HR bij Deltares, een kennisinstituut op gebied van water, ondergrond en infrastructuur.

Michael Pel

Recruitment specialist technische detachering bij Esler.

Sandra Hoeyenbos

Ruim 25 jaar werkzaam als HR professional, waarvan de laatste 20 binnen recruitment. Optimaliseert voor Espaz HR- en W&S werkprocessen, zoekt naar de overlap tussen de factor mens en data driven HR en (online) recruitment.

Tamara Rood

Tamara Rood is freelance Corporate Recruiter met ruim 7 jaar ervaring binnen de arbeidsbemiddeling. Met een enorme passie voor het vak, een kritische mening en een soms iets te grote mond, houdt ze zich graag bezig met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Al haar artikelen lees je via deze link.

Tony de Bree

Tony de Bree heeft een ruime ervaring transformatie en verandermanagement in verschillende rollen bij corporates, startups, scale-ups en het MKB binnen en buiten de bancaire sector (1985-2011). In zijn nieuwste boek, ‘De scale-up blueprint’, een boek over integraal startup- en scale-up verandermanagement, nemen de verschillende HR-functies om succesvol te groeien en te schalen een belangrijke rol in.

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (IT, Finance, HR en Payroll), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Yvon Oetker

Mede-oprichter van Espaz, een organisatie gespecialiseerd in officefuncties. Al meer dan 20 jaar succesvol ondernemer.

 

Jacco Valkenburg

Oprichter van Recruit2 en een van Nederlands bekendste bloggers op gebied van recruitment, te weten ‘Recruiting Roundtable’. Hij is een onafhankelijk expert, trainer en auteur op het gebied van recruitment. Sinds 1996 staat hij internationale organisaties succesvol bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces. Jacco is de auteur van het nieuwe succesvolle boek ‘Recruitment 3.0’ en co-auteur van de bestseller ‘Solliciteren via LinkedIn’.

Hij schreef al ruim 600 artikelen voor Recruiting Roundtable.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.