Top 100 grootste vacaturesites van Nederland Q1-2015

Compleet overzicht van de top 100 grootste vacaturesites op basis van het aantal nieuw geplaatste, tijdelijke en vaste, vacature-advertenties in het 1e kwartaal van 2015

Op welke websites vind je de meeste vacatures in Nederland? Dit overzicht brengt de top 100 vacaturesites op basis van het aantal nieuw geplaatste, tijdelijke en vaste, vacature-advertenties in het eerste kwartaal van 2015 in beeld.

Wat valt dit keer op aan deze ranglijst? Vrijwel alle vacaturesites zijn (sterk) gegroeid in aantal vacatures. De grootste vacaturesite van Nederland is opnieuw Jobbird.com en heeft nu maar liefst 163% vacatures din vergelijking met een half jaar geleden (Q2-2014). LinkedIn is buiten de top 10 gevallen ondanks dat  8.414 meer vacatures te vinden waren, een groei van bijna 50%! Met minder dan 20.000 vacatures haal je dit keer de top 20 niet.

De gehele top 100 van vacaturesites is goed voor in totaal 787.190 vacatures in een kwartaal, wat een stijging is van meer dan 150.000 vacatures, ofwel +24% is in vergelijking met de top 100 van het tweede kwartaal 2014 (635.940)!

Top 100 vacaturesites van Nederland – 1e kwartaal 2015

Top 100 vacatures Q1-2015
Toelichting bij deze top 100 ranglijst:
Dit zijn de websites gerangschikt naar het aantal unieke vacature-advertenties binnen de eigen site dat geplaatst is in het gehele eerste kwartaal van 2015, exclusief dubbelen binnen dezelfde site, stages, vrijwilligerswerk, bijbanen en franchises. Aggregator-sites zoals Indeed en Jobrapido die de vacatures niet in het geheel op de eigen website tonen, zijn niet meegenomen.

Jobfeed maakt onderscheid in vacatures op websites die uniek zijn (deze vacatures zijn op geen andere sites gevonden), vacatures met externe dubbelen (de vacature is ook op 1 of meerdere andere sites gevonden) en vacatures met interne dubbelen (dubbelen binnen dezelfde website, bijvoorbeeld vacatures die meerdere keren zijn herplaatst of geplaatst door zowel de intermediair als de werkgever). Voor deze lijst zijn de interne dubbelen weggelaten.

Verantwoording:
Bovenstaande ranglijst is gemaakt op basis van cijfers uit Jobfeed. Jobfeed verzamelt alle vacatures op het Nederlandse web, verrijkt de informatie en maakt deze doorzoekbaar in één applicatie, geschikt voor leadgeneratie, mobiliteit en arbeidsmarktinformatie. Voor meer informatie of een demo, bezoek jobfeed.nl. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV, technologieleverancier van meertalige cv parsing en semantische zoek & match-software.

Jobfeed verzamelt vacatures door middel van een geautomatiseerd spiderproces. In enkele gevallen is een handmatige correctie toegepast. Indien je organisatie niet op de juiste manier vertegenwoordigd is in deze lijst, kun je contact opnemen met Textkernel: info@textkernel.nl.

© 2015 Copyright: deze ranglijst is exclusief voor Recruiting Roundtable samengesteld.

Over Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van 2 boeken over solliciteren en recruitment via LinkedIn. Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

7 Comments

 1. Hoi Jacco,
  Met veel plezier lezen we regelmatig de uitkomst van de 100 grootste vacaturebanken.
  Echter de laatste update is van het eerste kwartaal 2015.

  Zijn er al weer nieuwe cijfers bekend?

  Mvg
  David

 2. @David Dank voor je compliment. Het samenstellen van de top 100 kost vrij veel tijd. Helaas heb ik hier nu geen tijd voor. Hopelijk kunnen we dit soort artikelen in de loop van volgend jaar weer oppakken. In de planning zit al wel een jaaranalyse van 2015.

 3. Goedemorgen Jacco,

  Mooie lijst en kan me voorstellen dat je een tijdje bent bezig geweest bij het samenstellen.
  Is er een reden dat Indeed niet in deze lijst voorkomt?

  Is het misschien een idee om gewoon alleen een jaarlijst te maken ipv een Quarterly overzicht.

  Succes en Groet, Sean

 4. @Sean Dank je. De reden dat Indeed niet in de lijst voorkomt staat in de toelichting: “Aggregator-sites zoals Indeed en Jobrapido die de vacatures niet in het geheel op de eigen website tonen, zijn niet meegenomen.” Alleen sites met enkel unieke vacature-advertenties staan in deze lijst.

 5. Lisa

  Beste Jacco,

  Dank voor het samenstellen van deze lijst. Zijn Jobbird, 12jobs en Eurojobs niet ook aggregators?

  Groet,
  Lisa

 6. @Lisa Jobfeed rekent vacaturesites tot aggregators wanneer daar zo goed als geen unieke content op staat en/of die de vacatures niet in het geheel op de eigen website tonen.

 7. Nicole

  Beste Jacco,

  Is er ook ergens een lijst met aggregators zoals Jobrapido?

  Ik hoor het graag!

  Groet,
  Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *