8 manieren om ALLE emailadressen te vinden

Recruitment is sales en dat betekent zoeken naar interessante profielen, deze bij voorkeur bellen en regelmatig kloppen op gesloten deuren. In de digitale wereld is die deur de inbox. Soms wordt mijn leven makkelijk gemaakt doordat een e-mailadres staat vermeld bij de persoon. Maar veel mensen zullen de voorkeur geven om hun emailadres niet online te vermelden. Dit vereist dus vindingrijkheid om hun e-mail adres te vinden.

Hier zijn een aantal eenvoudige en geavanceerde methodes om e-mailadressen te vinden:

1) Zoekmachines

De oudste methode om een emailadres te vinden is via een zoekmachine als Google of Bing. Probeer de volledige naam, tussen aanhalingstekens, en email. Bijvoorbeeld: EMail “Jacco Valkenburg”.

2) Personen zoekmachines

Een andere, vergelijkbare methode is gebruik te maken van personenzoekmachines als WieoWie.nl of 123people.nl. Het fraaie van deze verticale zoekmachines is dat veel informatie over de persoon netjes is verzameld en geordend. Deze methode werkt helaas niet goed bij algemene namen als Jan Janssen.

3) Professionele netwerken

Contact leggen, of het emailadres vinden, kan steeds vaker via professionele netwerken als LinkedIn. Emailadressen van eerstegraads connecties zijn terug te vinden onder Contact Info maar steeds vaker ook in de sectie Samenvatting sinds LinkedIn een nieuwe versie van profielen heeft uitgerold en de oude sectie met contactinformatie heeft verborgen.

Viadeo is interessant voor Franstaligen of Xing, met 10 miljoen profielen, voor Duitstaligen.

4) Sociale netwerken

In Nederland heeft meer dan 50% van alle internetgebruikers een account op Facebook. Grote kans dat de persoon die je wilt bereiken  En met Facebook krijg je automatisch een email-account. Dit email-adres is eenvoudig te vinden. Ga op zoek naar het Facebook profiel van de persoon, bijvoorbeeld, https://www.facebook.com/kevin.wheeler.75, en de URL geeft je het bijbehorende emailadres. In dit voorbeeld is dat kevin.wheeler.75@facebook.com.

Alsjeblieft, dat zijn wereldwijd 1 miljard emailadressen die je kunt gebruiken (mits men die route niet heeft geblokkeerd)!  Afbeeldingen en bijlagen worden gewoon getoond in de Facebook inbox.

5) Bedrijfsemail

Een website die ik regelmatig gebruik om de opbouw van bedrijfsemail te achter halen is www.email-format.com. Werkt helaas niet altijd goed voor kleine (Nederlandse) organisaties.

6) Eenvoudig emailadressen controleren

Via de website MailTester.com kun je controleren of je een werkend emailadres hebt gevonden.

7) Geavanceerd emailadressen zoeken

Een stap verder is gebruik te maken van de plugin Rapportive in combinatie met Gmail en een email-generator. Vereisten hiervoor zijn:

 1. De voornaam, achternaam en het email-domeinnaam van de persoon moet bekend zijn.
 2. Eigen Gmail-account
 3. Rapportive plugin geinstalleerd (Firefox, Chrome)
 4. Een email-generator, zoals Google Doc spreadsheet bit.ly/name2email* (met dank aan Glen Cathey voor de tip).

* Note: meld je aan via je Google-account en maak een copy van de Google Doc Spreadsheet.

Onderstaand filmpje legt uit hoe dit werkt:

[youtube]http://youtu.be/bQnO6Yv9SnE[/youtube]

Dit is een methode om e-mailadressen te genereren en vervolgens te verifiëren. De bonus is dat Rapportive een aantal sociale CRM-functionaliteiten toevoegt zoals recente sociale activiteit, links naar populaire sociale netwerken (LinkedIn, Twitter, Facebook, enz.) en je notities erbij kunt maken.

8) Bellen

Bellen? Ja, naar het bedrijf en vragen om het emailadres. Zo simpel kan het soms ook zijn.

Over Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van 2 boeken over solliciteren en recruitment via LinkedIn. Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

10 Comments

 1. Peter

  Via de website http://www.GreenAppleMail.com kun je controleren of je een werkend emailadres hebt gevonden.

 2. Vijay

  Ik probeerde GreenAppleMail om e-mails te controleren, het werkt erg goed!

 3. Ook een handige manier om mensen en e-mail adressen te achterhalen is via de volgende website: Mensen en e-mails zoeken

 4. Freek

  Is nummer 4 wel legaal? Mag dat zomaar of is dat schending van de privacy?

 5. @Freek Waarom zou dat schending van privacy zijn? Facebook en andere sociale netwerken zijn juist bedoeld om nieuwe contacten te leggen. Bovendien hebben gebruikers diverse mogelijkheden voor privacy instellingen om bijvoorbeeld (ongewenste) berichten te beperken / niet te ontvangen of accounts te blokkeren.

 6. ik zoek gewoon mijn oudere Facebook contakten

 7. T

  Hoi,’

  Dat met facebook-mail is gewoon bullshit. En werkt helemaal niet.

 8. @T Het klopt dat emails versturen naar een Facebook-mailadres niet meer werkt, het heeft wel gewerkt.

 9. pascal

  ik zoek duizende emails om een reclame door te sturen welke toepassing gebruik ik het best om zoveel mogelijk emails te kunnen vinden en op te slaan

 10. @Pascal: Wat je opnoemt is zo’n beetje de definitie van spam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *