Vacatures in de zomer – 2009 vs 2010

Jobfeed levert de grootste gestructureerde en doorzoekbare database van online vacatures. Deze maand heeft men het fenomeen van de traditionele zomer dip nader onderzocht*. In de afgelopen jaren is de activiteit op de arbeidsmarkt lager tijdens de zomermaanden, zowel vacatures en sollicitaties vallen drastisch terug in juli en augustus, en komt deze weer terug zodra de zon begint zich te verschuilen achter de eerste regenwolken in september.

Met 4,4% meer online banen deze zomer is de dip iets minder diep, maar over het algemeen vergelijkbaar met vorig jaar. Echter wanneer we kijken naar de verschillende sectoren, zien we een aantal interessante verschuivingen. Overheid / Non-profit banen zijn een verbazingwekkende 50% afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Inmiddels hebben bedrijven in de ICT (+44%), Engineering & Manufacturing (+53%) en Handel & Retail (+33%) een significant betere zomer gehad dan vorig jaar. Dit alles impliceert dat de Nederlandse private arbeidsmarkt een aanzienlijke groei in de zomer ten opzichte van vorig jaar ervaart.

*Jobfeed heeft vacatures uitgesloten van Staffing & Recruitment bureaus in deze studie en is er alleen gekeken naar directe werkgevers.

Bron: Jobfeed

Over Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, een onafhankelijk recruitment expert, trainer, en tevens auteur van 2 boeken over solliciteren en recruitment via LinkedIn. Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *