De beste iPhone recruiter apps

Er zijn veel nuttige iPhone apps beschikbaar maar op het gebied van recruitment blijft het nog een beetje stil met killer applicaties. Persoonlijk vind ik de LinkedIn for the iPhone 3.0 zeer geschikt voor mijn alledaagse werkzaamheden dankzij de uitgebreide en innovatieve functionaliteit.

Jason Buss blogt regelmatig op theTalentBuzz.com over interessante iPhone Apps en dit zijn de beste iPhone applicaties voor recruitment volgens hem.

Recruiter apps

The Hire Syndicate is een netwerk van Recruiters die het mogelijk maakt om samen te werken, vacatures te delen en real-time te werven dankzij mobiele technologie. De prijs: GRATIS

AutoSearch biedt de mogelijkheid om het internet af te zoeken naar potentiële kandidaten in diverse internet bronnen en zonder ingewikkelde Boolean zoekopdrachten. De prijs: $4.99

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Z08Q3t51IlQ]

Dragon NaturallySpeaking is een eenvoudig te gebruiken spraakherkenning toepassing spraak omzet in tekst-of e-mailberichten. Kan gebruikt worden voor de communicatie met vacaturehouders of kandidaten. Ook handig voor het schrijven van blogberichten. De prijs: GRATIS.

BeamME is geschikt om virtuele visitekaartjes (vCard) via SMS en e-mail te sturen. De prijs: GRATIS

The Interviewer is ontworpen om het interviewen van sollicitanten eenvoudiger en doeltreffender te maken met behulp van een gestructureerd proces en vragen. De prijs: $14.99

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DcY_tMvePMs]

Apps voor werkzoekenden

Voor werkzoekenden is Interview Pro (€1.59) interessant omdat deze helpt met de voorbereiding van een interview. Men kan zoeken op vaardigheden in 80 relevante vragen plus antwoorden. Deze app heeft een hoge rating van gebruikers.

Daarnaast zijn er steeds meer jobboards en recruitment agencies die hun banenaanbod ontsluiten via iPhone apps. De iPhone apps van NationaleVacaturebank en executive search bureau Korn/Ferry zijn rijk aan functionaliteit die verder gaan dan een eenvoudige feed.

Over Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg is oprichter van Recruit2 en Recruiting Roundtable, en een onafhankelijk recruitment expert, trainer en auteur. Sinds 1996 staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces.

3 Comments

  1. LinkedIn for iPhone is zeker geinig. Vind het alleen een gemis dat Groups niet in de app zitten.

  2. Nik

    Also check out recruiter for iPhone. Search Recruiter in the AppStore.

  3. ERwin

    Buiten nationale vacaturebank vindt ik de iphone app van gotomyjob ook wel handig.
    Dit is een spider die in meerdere vacaturebanken zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *