Voorzichtig met die informatie

Deze week voor ons bedrijf de corporate recruitment tool van LinkedIn in gebruik genomen. Hoe betrouwbaar zijn nu die gegevens op LinkedIn?

Mijn ergernis was groot toen ik bij een ex-consultant ons als werkgever niet meer terug kon vinden. Plotseling was dat jaar dat wij hem betaald hebben verdwenen en was hij een jaar langer aan het ondernemen (Hij wilde het jaar salaris helaas niet terugstorten). Daarnaast viel het mij op dat de mensen die zes jaar een oud werkgever van mij hebben overgenomen na faillissement, nu doodleuk roepen dat het bedrijf al 15 jaar succesvol opereert??? Mag dat zomaar? Omdat onze database al aardig wat jaartjes gevuld wordt krijgen wij vaak CV’s van kandidaten die zich jaren eerder ook al hebben aangemeld. Vaker dan ik vooraf verwachtte zijn die CV’s niet gelijk en heeft de kandidaat voor het gemak dingen veranderd

En dit zijn dan de dingen die je weet. Hoeveel informatie op LinkedIn en Internet in het algemeen kun je echt vertrouwen? Volgens mij een extra uitdaging voor de hedendaagse recruitment professional. Hoe zorg je ervoor dat je geen “blauwtje loopt” door onjuiste gegevens? Gevraagd referenties intrekken heeft natuurlijk geen zin. Een beetje slimme kandidaat geeft natuurlijk referenties af van contacten die positief over hem zullen zijn. Tegen mijn consultants zeg ik in ieder geval wees niet te goedgelovig dat kan je heel veel ellende opleveren.

Olfertjan Niemeijer

Gastblogger

Onder deze gastblogaccount schrijven auteurs die geen blogger zijn van Recruiting Roundtable over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Heb jij een blog die je wilt delen, of wil je graag blogger worden, stuur dan een tweet (@jaccov) of mail naar Jacco Valkenburg.

Gastblogger has 51 posts and counting. See all posts by Gastblogger

2 gedachten over “Voorzichtig met die informatie

  • 16/12/2009 om 15:55
    Permalink

    Beste Olfertjan,
    Je ergernis is begrijpelijk maar het is verstandig er niet minder om te slapen. Al ruim een decennium laten onderzoeken zien dat de CVs in sollicitatiebrieven in 65 tot 75% “opgeleukt” zijn, danwel regelrecht gelogen zijn. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat deze percentages in open sollicitaties op internet lager liggen.
    Integendeel…

  • 16/12/2009 om 20:08
    Permalink

    Keimpe, ik word getriggerd door je laatste opmerking waarmee je feitelijk aangeeft dat online profielen minder betrouwbaar zouden zijn. Waar is dat op gebaseerd? Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.